Pogovor o medgeneracijskem taboru

V petek popoldne je v Menačenkovi domačiji potekal pogovor o medgeneracijskem taboru, ki bo potekal letos od 25. junija do 30. junija v Radencih.

Poletnega medgeneracijskega tabora se bosta udeležili društvi Medgeneracijsko društvo Jesenski cvet iz Domžal ter društvo Z roko v roki iz Kranja. Kot je dejala predsednica Medgeneracijskega društva Jesenski cvet Majda Knehtl, je projekt zelo dobro pripravljen, imajo pa že tudi kar precej prijavljenih udeležencev. Tudi letos se bodo udeležili poletnega tabora v Radencih, kjer si bodo poleg kopanja ogledali še okoliške znamenitosti. Obiskali bodo Kapelske gorice, Radgonske gorice z vinsko kletjo, Mlin na Muri v Veržeju.

Poleg naštetega bodo imeli  tudi delavnice, ki jih pripravlja skupina MASIMM, katerega bo na taboru zastopala članica Anica Smolnikar. Anica bo zadolžena za prenašanje kulturne dediščine izdelave umetnin iz krep papirja. V projektni skupini poleg Majde Knehtl in Anice Smolnikar je tudi Marija Dukič.

Vsi se že zelo veselijo tabora, čeprav se zavedajo, da jih čaka na taboru velika odgovornost, saj se bo kar veliko članov udeležilo tabora. To je res velik projekt, in da bo vse teklo, kot mora, se bodo z voditeljicami tabora maksimalno potrudili, da udeleženci tabora pridejo domov z najlepšimi vtisi.

Med pogovorom je potekal tudi prikaz izdelave cvetja iz krep papirja, ki ga je vodila Marija Ratkovič. Po pogovoru pa je potekal tudi ogled izdelkov, ki jih razstavlja skupina MASIMM, ki deluje v okviru Medgeneracijskega društva Jesenski cvet.

Poslovili smo se v želji, da bo tabor uspešno pospravljen pod streho.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov