Podelitev nagrad udeležencem likovnega natečaja Gasilske zveze Mengeš

»Špricaj raje po šoli – postani prostovoljni gasilec!«

Gasilska zveza Mengeš, vsako leto v oktobru – mesecu požarne varnosti, izvede likovni natečaj, ki je namenjen učencem od drugega do četrtega razreda OŠ Mengeš. Ob zaključku natečaja, ki je potekal v četrtek, 20. novembra 2014, v Kulturnem domu Mengeš, kjer so razstavljena tudi vsa likovna dela, so udeležencem natečaja in njihovim mentorjem podelili simbolične nagrade.

Letošnji natečaj, ki so ga poimenovali »Špricaj raje po šoli – postani prostovoljni gasilec!« ima pomenljiv naslov, ki mladino spodbuja k vključevanju v gasilsko organizacijo, temo pa so še nekoliko razširili na opis dela gasilcev, opis opreme in orodja ter njihovo uporabo. Tudi tokrat so se mladi ustvarjalci pod vodstvom mentorjev zares potrudili, saj njihovi izdelki nazorno kažejo poznavanje gasilskega dela in opreme, za kar so jim podelil simbolične nagrade.

Podelitve nagrad udeležencem natečaja, so se udeležili podžupan Občine Mengeš Boga Ropotar, predsednik GZ Mengeš Janez Koncilija in predsednik Komisije za mladino pri GZ Mengeš Robert Ručigaj, ki so spregovorili tudi nekaj besed in pohvalili vse udeležence natečaja za njihov trud in sodelovanje v natečaju. Obenem se je Koncilija zahvalil Občini Mengeš za pomoč pri izvedbi razpisa, Špas Teatru za brezplačno uporabo dvorane ter OŠ Mengeš za sodelovanje.

Nagrade je podelil predsednik Komisije za mladino GZ Mengeš, Robert Ručigaj. Seveda je nato sledila obvezna skupinska fotografija po posameznih razredih. Posebne nagrade kipce – maskoto gasilca pa je predsednik GZ Mengeš Janez Koncilija podelil najboljšim razredom, sodelujočim na natečaju. Kot je povedal voditelj prireditve Miha Žargi, je bila odločitev o dobitnikih kipca kar težka. To je bilo tudi razvidno iz tega, da so bili letos prvič podeljeni kar trije kipci gasilčka.

Letos je predsednik GZ Mengeš Janez Koncilija podelil kar tri kipce gasilčka.

Kipec so podelili 4. c razredu, katerega učenci so pod vodstvom mentorice Darje Kruljec pripravili makete, na katerih je prikazana gasilska intervencija – z idejo tokrat niso imeli težav, saj izvira iz resnične situacije na šoli, k sreči z minimalno škodo.

Učenci 4. a, pod vodstvom mentorice Milene Osredkar so si kipec prislužili, ker so učenci z izredno natančnostjo predstavili gasilsko orodje in opremo.

Prav tako so si kipec prislužili učenci 2. a razreda pod vodstvom mentorice Špele Flajnik, saj so učenci sestavili pravo gasilsko četo, v katero so vključeni prav vsi učenci v gasilskih zaščitnih oblekah, nekateri pa tudi z orodjem in opremo.

V kulturnem programu je z recitacijo in plesno točko nastopila Nastja Aleš.

Več foto utrinkov s podelitve nagrad – Klikni tukaj!

Več foto utrinkov s podelitve nagrad – Klikni tukaj!

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar, Miro Pivar; Video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov