Po sedmih letih ponovno na evropsko prvenstvo v vaterpolu

Uvrstitev slovenske reprezentance U19 na evropsko mladinsko prvenstvo v vaterpolu

Sedem let je od zadnje uvrstitev slovenske mladinske reprezentance na evropsko prvenstvo v vaterpolu. Fantom je letos končno uspelo – avgusta gredo v Belorusijo.

Minuli vikend so v Kranju potekale kvalifikacije za evropsko prvenstvo v vaterpolu, srečale so se mladinske reprezentance iz Malte, Romunije, Slovenije in Švice. Prvo tekmo so Slovenci odigrali s Švico – zmaga je bila prepričljiva; vedeli smo, da Švica ne bi smela predstavljati večje ovire, fantje so v borbenem duhu tekmo pripeljali do konca z rezultatom 10 : 6 (2 : 0, 3 : 0, 3 : 4, 2 : 2). Druga je bila pričakovano težja in hkrati odločilna.

Tribune kranjskega bazena so bile v soboto zvečer polne podpornikov, ki so nervozno spremljali precej izenačeni ekipi – Slovenijo in Malto. Borbenost in močna želja sta fante pripeljala do zmage. Maltažane so premagali z 10 : 9 in se z drugo zmago uvrstili na EP, ki bo med 26. avgustom in 2. septembrom potekalo v Minsku. Zadnjo, nedeljsko tekmo proti romunski reprezentanci so zato lahko odigrali sproščeno, nasprotniki so jih premagali s 11 : 4.

Blaž Briški, Rok Bergant in Luka Sokler.

Za končni izid so zaslužni tudi trije člani Vaterpolskega društva Kamnik, to so Blaž Briški in Rok Bergant iz Kamnika in Luka Sokler iz Domžal. Večina ekipe pod vodstvom trenerja Aleša Komelja prihaja iz Kranja, to so kapetan Jan Justin, Matic Rahne, Dejan Gostić, Martin Mrgole, Urban Verbič, Aljaž Troppan, in Andraž Pušavec; dva trenirati v Ljubljani, to sta Maj Lipnik in Alishan Salihi, prvi vratar je Aleksander Deković iz Kopra. V vlogi pomočnika trenerja se je znašel Jaka Mikoletič, poleg njega gre omeniti še fizioterapevta Andraža Smoleja, oba prihajata iz AVK Triglav Kranj. Strelci za Slovenijo so bili: Blaž Briški (6 golov), Aljaž Troppan (6 golov), Jan Justin (5 golov), Matic Rahne (4 goli), Rok Bergant (2 gola) in Urban Verbič (1 gol).

Fantje imajo pred seboj najprej končnico državnih prvenstev, poleti pa jih čakajo intenzivne priprave na jesen, takrat se bodo odpravili po nove uspehe v belorusko prestolnico!

Čestitke vsem vpletenim.

Avtor: Vaterpolsko društvo Kamnik, Ajda Sokler; Foto: Ajda Sokler

Komentarji uporabnikov
Tagi