Po premoru nadaljujejo z dogodki

Noči se počasi krajšajo, dnevi pa vztrajno daljšajo. Zima najverjetneje še ni rekla zadnje besede, čeprav so dnevi vse toplejši.

Po kratkem premoru, so tudi v MGC Bistrica ponovno pričeli z že ustaljenimi dnevnimi aktivnostmi, katerim bodo dodajali vedno nove dejavnosti, seveda v skladu s prihajajočimi letnimi časi. Le ti se počasi, pa vendarle vztrajno približujejo.

Trenutno še razstavljene zimske dekoracije bodo počasi pustile prostor novi tematski okrasitvi, za katero pa v MGC Bistrica že zbirajo predloge in ideje. Po več kot uspešni združitvi moči, ko so stanovalci, zaposleni in prostovoljci skupaj okraševali avlo in vsa tri nadstropja doma, si v MGC Bistrica želijo, da bi ponovno združili moči in skupaj, v prijetni družbi, nadaljevali z novo krasitvijo skupnih prostorov, le da tokrat v bolj spomladanskih odtenkih in motivih.

Vsak ponedeljek stanovalce MGC Bistrica v dopoldanskem času obišče gospod Andrej, ki s pomočjo vedno novih miselnih in računskih vaj, sodelujoče popelje v eksakten svet matematike.

Torek je že kar nekaj mesecev zapored dan za utrjevanje glasbenih in pevskih spretnosti. Stanovalce pri obujanju spomina na že poznane pesmi in spoznavanju novih, spretno vodi gospa Marika Haler. Pogosto se jim z igranjem na harmoniko pridruži tudi vedno nasmejan gospod Leopold.

V četrtek, 16.1.2020 pa lepo vabljeni v avlo MGC Bistrica, kjer se bodo predstavile mažoretke. Dekleta, ki jih združuje veselje do plesa in vihtenja mažoretnih palic, bodo stanovalcem in obiskovalcem predstavile svoj plesni program. Po kratkem nastopu bodo pokazale tudi nekaj vaj in tehnik, s pomočjo katerih se učijo spretnega manevriranja s palico in se tako pripravljajo tudi za nastope. Lepo vabljeni.

V tednu, ki se je pravkar začel, pa v MGC Bistrica pripravljajo tudi tombolo. Stanovalci se bodo tako ob pomoči izvajalcev programa, v popoldanskem času, preizkušali v žrebu in ugotavljanju sreče glede zapisanih številk.

Avtor: Petra Petravič; Foto: MG Bistrica

 

Komentarji uporabnikov
Tagi