Ozadje nočnega fizičnega napada na Domžalčana

Danes zjutraj smo na našem portalu poročali o nočnem dogodku, ki se je pripetil na ploščadi na Ulici Matije Tomca v Domžalah, v katerem je bila poškodovana ena oseba. Policisti so takoj po dogodku zavarovali kraj, zjutraj pa se je tam izvajala intenzivna policijska preiskava, ki se je že zaključila. Policisti so v nadaljevali z aktivnostmi za izsleditev in prijetje osumljenca, katerega so prijeli še isti dan.

Na Policijski upravi Ljubljana so nam povedali, da so policisti po opravljenem ogledu kraja kaznivega dejanja, nadaljevali z aktivnostmi za izsleditev in prijetje osumljenca. Istega dne je bilo na območju Kamnika osumljencu (27) odvzeta prostost in odrejeno pridržanje. Na podlagi pridobljene odredbe sodišča, so policisti v nadaljevanju pri osumljencu opravili hišno preiskavo, pri kateri so zasegli air soft pištolo, večji nož, nunčaki (domače izdelave) in kovinski dušilec zvoka. Zaseženi predmeti so bili poslani v analizo  na oddelek kriminalistične tehnike. Po končanem pregledu oz. kategorizaciji predmetov, bo zoper osumljenca uveden prekrškovni postopek po Zakonu o orožju. Osumljeni je bil po prenehanju razlogov za odvzem prostori izpuščen, zoper njega bo podana kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja hude telesne poškodbe. Na Policijski upravi Ljubljana so še povedali, da sta se oškodovanec in osumljenec poznala, med njima pa je prišlo do spora zaradi osebnih zadev.

Po naših neuradnih informacijah naj bi se v enem izmed tamkajšnjih lokalov srečala oškodovanec in osumljenec, oba pa naj bi bila bivša partnerja iste ženske, Domžalčanke. Za enega izmed njih, Domžalčana, ki jo je kasneje tudi skupil, se je razmerje končalo pred kratkim. Med obema moškima naj bi tam prišlo do spora in verbalnega konflikta, vse skupaj pa se je nato nadaljevalno v neposredni bližini ploščadi.

Domžalčana, s seboj je imel psa, je skupaj s še tremi prijatelji obstopil Kamničan (predhodni partner), ki je pričel fizično obračunavat z Domžalčanom. Le-tega so kasneje reševalci prepeljali v UKC Ljubljana, po naših informacijah naj bi bil na intenzivni negi, saj naj bi utrpel hujše poškodbe glave. Ali so bili v fizični obračun vpleteni tudi ostali trije moški, pa nam ni znano. Naj bi pa imel eden izmed njih pri sebi strašilno pištolo, le-ta naj ne bi bila uporabljena. Poškodovani Domžalčan naj bi bil star 43 let.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi