Otvoritev novega železniškega postajališča Rodica

Na železniškem postajališču na Rodici, je bila danes popoldne večja gneča, kot običajno v tem času. Bila je namreč slovesna otvoritev novega železniškega postajališča, ki je svojo novo podobo dobilo v zadnjih mesecih. Se pa današnja slovesnost ni začela ob predvideni uri, saj smo vsi čakali na vlak, ki je za to priložnost iz Domžal na Rodico pripeljal posebne potnike, brez katerih v Domžalah nikoli ne mine nobena slovesnost. Govorimo o domžalskih godbenikih.

Ko so izstopili iz vlaka, se je slovesnost lahko začela. Najprej so zaigrali skladbo v pozdrav Rodici, nato pa še slovensko himno. Vse prisotne je na nato pozdravil predsednik Krajevne skupnosti Jarše- Rodica Peter Verbič, ki je povedal nekaj besed o zgodovini postaje Rodica, med drugim, da je bila prvotna postaja zgrajena leta 1937, ki so jo zgradili krajani. Dodal je še, da je postaja velika pridobitev za kraj. S postajo je kraj pridobil tudi prvo javno stranišče.

Župan Občine Domžale Toni Dragar se je zahvalil obema izvajalcema, podjetju GRAPIX d.o.o. in GP KRIŽNAR d.o.o., občinskim svetnicam in svetnikom, ki so podprli projekt, oddelku za investicije in nenazadnje vsem občanom, ki so novo postajo težko pričakovali.

Preden sta slavnostna govornika simbolično prerezala trak in tako otvorila novo železniško postajališče na Rodici, je v kulturnem programu nastopil še Tim Zakrajšek s harmoniko.

Verjetno se spomnite majhne hiške na tej postaji, kjer je bila včasih kemična čistilnica. Zadnja leta je hiška samevala in bila navdih raznoraznim grafitarjem. Ker hiška ni bila več funkcionalna, so jo zato podrli. Lani novembra je Občina Domžale na pobudo KS Jarše-Rodica, pristopila k investiciji izgradnje nadstrešnice na železniški postaji Rodica. V prvi fazi so uredili 17 parkirnih mest in javno razsvetljavo, nato pa se lotili izgradnje nadstrešnice. Pod njo je informacijska tabla, javno stranišče, zadaj pa je urejena tudi kolesarnica. Vrednost del je 100.000 EUR.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar; Video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov