Odprtje Lekarne Bistrica v Medgeneracijskem centru Bistrica v Domžalah

V Medgeneracijskem centru Bistrica v Domžalah je ta teden potekalo uradno odprtje Lekarne Bistrica, ki obratuje že od meseca novembra 2013. Lekarna Bistrica je tretja lekarna s koncesijo v občini Domžale. Z novo lekarno so lekarniške storitve približali stanovalcem MGC Bistrica, kar pomeni za njih kakovostnejšo oskrbo z zdravili. Hkrati pa so z odprtjem nove lekarne v tem predelu Domžal, lekarniške storitve približali tudi okoliškim prebivalcem.

Na uradnem odprtju Lekarne Bistrica, je po uvodni glasbeni točki, najprej vse navzoče pozdravila direktorica lekarne Tina Zupančič, mag. farm., ki se je zahvalila svoji družini za podporo pri izvedbi tega projekta ter vsem, ki so ji pomagali, da je lekarna v izjemno kratkem roku odprla svoja vrata. Ob tem je še dodala, da je pred njimi še veliko načrtov, za katere si prizadevajo, da bi jih v prihodnosti uresničili in da strmijo k temu, da postanejo najboljša lekarna v Domžalah in v širši okolici.

Uradnega odprtja Lekarne Bistrica se je udeležil tudi župan Občine Domžale Toni Dragar, ki je povedal, da ga veseli, da je v Domžalah zaživela nova lekarna, ki bo prebivalcem približala lekarniške storitve in kakovostnejšo oskrbo z zdravili in da je to tretja lekarna v občini Domžale s koncesijo, ki jo podelila Občina Domžale. Na koncu je Dragar čestital ob otvoritvi nove lekarne in zaželel veliko poguma, uspehov in posluha pri poslovanju s strankami.

Predsednik Lekarniške zbornice Slovenije mag. Miran Golub, je med drugim povedal, da je v današnjih časih potreben izjemen pogum za takšen korak, kot ga je storila nova koncesionarka. Direktorici lekarne je čestital za pogum in ji zaželel uspešno delo.

S strani investitorja Medgeneracijskega centra Bistrica, IMP, d.d., je ob odprtju nove lekarne čestitke izrekla Maja Rovanšek in zaželela uspešno poslovanje. Ob tem je vsem prisotnim na kratko predstavila tudi Medgeneracijski center Bistrica.

  

Na koncu je sledil še simbolični prerez traku, ki so ga prerezali, direktorica Lekarne Bistrica Tina Zupančič, župan Občine Domžale Toni Dragar in predsednik Lekarniške zbornice Slovenije mag. Miran Golub.

Lekarna Bistrica ima odprta svoja vrata od ponedeljka do petka med 8. in 19. uro in ob sobotah med 8. in 13. uro. Ob vsakem nakupu prejmete bon za brezplačno kavo v Kavarni Bistrica.

Za več informacij jih lahko pokličite na telefon 08 205 48 58 ali pa jim pišite na naslov info@lekarna-bistrica.si

Kaj vse ponuja MGC Bistrica
MGC Bistrica vsebuje štiri sklope dejavnosti, in sicer: institucionalno varstvo, dnevni center, oskrbovana stanovanja ter lokale s ponudbo različnih tržnih storitev. Središče vsega dogajanja je pritličje, ki zajem dnevni center, kjer potekajo raznolike aktivnosti in kjer se nahajajo lokali z različno ponudbo storitev (kavarna, restavracija, lekarna, frizerski salon, salon pedikure in manikure, itd.). V MGC Bistrica se nahajajo tudi družabno-rekreacijski prostori, v katerih se odvijajo različne delavnice in prireditve. Stanovalcem je na voljo tudi knjižnica in internetni kotiček.

Južna lamela MGC Bistrice (P+3) je namenjena institucionalnemu varstvu, v severni lameli (P+6) so v prvem nadstropju prostori za institucionalno varstvo. Od drugega nadstropja navzgor pa se nahajajo oskrbovana stanovanja. V sklopu institucionalnega varstva je na voljo 69 sob za 103 osebe. Od tega je 35 sob enoposteljnih, 29 dvoposteljnih in 5 apartmajev. V okviru institucionalnega varstva izvajajo naslednje storitve: domska nega in oskrba, dnevno varstvo, začasno varstvo in pomoč na domu.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Komentarji uporabnikov