Odkrijmo lepote občine Domžale

Ustrezna mera gibanja na svežem zraku je v teh lepih spomladanskih dneh vsekakor priporočljiva in zdravju koristna. Kljub omejenemu gibanju se lahko odpravite na izlet v naravo sami ali skupaj s svojimi družinskimi člani.

Gibanje izven občine stalnega ali začasnega prebivališča je od 30. marca 2020 prepovedano. Izleti v naravo so še naprej mogoči, če se tja odpravite sami ali skupaj s svojimi družinskimi člani oziroma člani skupnega gospodinjstva. Pri tem pa morate biti odgovorni do sebe in drugih, upoštevajte omejitve družabnih stikov in ohranjajte obvezno varnostno razdaljo minimalno 1,5 metra ter spoštujete tujo lastnino.

Občina Domžale se razteza na površini 72,3 km² in že nekaj let daje velik poudarek na urejanju zelenih površin, sprehajalnih in kolesarskih poteh, tematskih in poučnih poteh, zato imamo občanke in občani v času, ko »moramo« ostati v domačem kraju, veliko možnosti za čudovite sprehode po številnih gozdnih in nezahtevnih planinskih poteh. V samo dobre pol ure se lahko povzpnemo do »domžalskega« Aljaževega stolpa, ki oznanja, da smo na vrhu Velikega vrha nad Ihanom. Za bolj zahtevne je mogoče pot nadaljevati proti Taboru nad Ihanom in naprej po Domžalski poti spominov mimo Dobovelj, Okla in naprej proti Sveti Trojici. V lepih dneh so razgledi res čudoviti. Za spremembo se lahko odpravite raziskovat kraje naših krajevnih skupnosti. Na polje v Depalo vas, Malo Loko, Dragomelj, Študo, Rova, Dolenje, Kolovec, na Mengeško polje, na nekaterih predelih poti vodijo do meje s sosednjo občino, kjer lahko na primerni razdalji, pomahate občanom sosednje občine.

Ljubitelji kolesa se lahko popeljete po kateri od označenih kolesarskih poti po občini Domžale.

Med prijetnim sprehodom s svojo družino pa se lahko naučite tudi veliko novega. Tako vam predlagamo obisk katere od poučnih poti (Homška učna pot, Blata Mlake, Lisičkina gozdna učna pot, Domžalska čebelarska pot …).

Iz Češminovega parka, ob Kamniški Bistrici in po Šumberku vodi doživljajsko – Pravljična pot »Pravljični Šumberk«, ki pa te dni žal ni v polni funkciji, saj so zaradi vaše varnosti začasno odstranili žige.

Vse vsebine in vodnike si lahko ogledate na spletni strani Visit Domžale

Občina Domžale, Služba za turizem; Foto: Karin Božič Zupančič

Komentarji uporabnikov
Tagi