Od sedaj naprej se na Veliko planino lahko ponovno odpravite z gondolo

Dolina Kamniške Bistrice in Velika planina ponovno pod normalno električno povezavo.

Februarja letos smo bili priča naravni katastrofi, saj je velik del Slovenije prizadel žledolom, ki je poskrbel za marsikatere nevšečnosti in težave, ki jih bodo pristojne službe odpravljale še kar nekaj časa. Žledolom je izredno veliko nevšečnosti povzročil v občini Kamnik; o tem smo poročali tudi na našem portalu. Posebej prizadeta pa je bila dolina Kamniške Bistrice in Velika planina, saj zaradi poškodovanih električnih daljnovodov ni bilo električne energije oziroma so jo za določena stanovanja in objekte zagotavljali z agregati. Zaradi odsotnosti električne energije tudi ni vozila gondola na Veliko planino, prav tako pa niso delovali določeni gostinski in počitniški obrati v dolini Kamniške Bistrice in na Veliki planini.

Če so bile v času žledoloma vsakodnevno na dnevnem redu predvsem slabe novice, ki so govorile o posledicah in škodi, ki jo je povzročil žledolom, pa imamo danes dobro novico. Elektru Ljubljana je namreč včeraj uspelo celotno dolino Kamniške Bistrice priključiti na normalno električno povezavo, kar pomeni, da določenim objektom ne zagotavljajo več elektriko z agregati. Ob tem je potrebno dodati, da zaradi izpada elektrike v tem času ni delovala gondola, ki vozi na Veliko planino.

Kot smo izvedeli je Elektro Ljubljana zgradil nov kabelski vod iz Iverja do Kraljevega hriba (TP Žičnica), kjer stoji nova transformatorska postaja. Od tam se en vod povzpne po hribu do obstoječega voda proti Šimnovcu in Gradišču na Veliki planini. Ta del pa so priklopili že 16. aprila 2014. Drugi vod gre do nove transformatorske postaje Kopišče, na kateri je narejen prehod v obstoječ prosto zračni vod, katerega so delavci Elektro Ljubljana okolica, Nadzorništvo Kamnik že predčasno popravili in obnovili.

Delavcem Elektra Ljubljana je po trdem delu uspelo, da je v dolini Kamniške Bistrice in na Veliki planini ponovno stekla elektrika. Prav tako se lahko po dolgem času na Veliko planino odpravite z gondolo. Ravno tako pa sedaj normalno obratujejo vsi gostinski in počitniški objekti v dolini Kamniške Bistrice in na Veliki planini.

Obratovalni čas gondole na Veliko planino
Od ponedeljka do četrtka: od 8. do 16. ure.
Petek, sobota nedelja: od 8. do 18. ure.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: by SeMa
Komentarji uporabnikov