Obisk levčkov pri županu in podžupanji

V sejni sobi jih je pozdravil župan Toni Dragar. Tokrat se ni rabil niti predstaviti, saj so otroci dobro vedeli, kdo je in kaj dela. Ko se nam je pridružil hrošček Simon, je bilo njihovo navdušenje še večje.

Župan se je nato poslovil, saj je imel pomembne sestanke, kar so otroci seveda vedeli. Nato pa je podžupanja, magistra Renata Kosec, pripravila kviz in levčki so se izkazali s svojim znanjem o Občini Domžale. Edino vprašanje na katerega niso poznali odgovora, je res težko vprašanje in smo prepričani, da tudi mnogi starejši Domžalčani ne znajo odgovoriti: Kje v Domžalah je strmoglavilo ameriško letalo? Naj Vam namignemo, da je strmoglavilo med drugo svetovno vojno.

Obisk je bil čudovit dogodek in otroci so veselo pomahali v slovo z zastavicami ter obljubili, da pridejo še kdaj na obisk. Pa naj še omenimo, da tudi skupina levčkov sodeluje v projektu Pomahajmo v svet (Say hello to the world) – mahajo namreč v Litvi. Skupina želvice, ki pa nas je obiskala v mesecu februarju, pa maha v Opatijo.

Avtor: Občina Domžale, Urad župana; Foto: Vido Repanšek
Komentarji uporabnikov