NOVO: Tednik Domžalca z vami vsak ponedeljek ob 20:00!

Pred vami je nova rubrika oziroma oddaja, ki smo jo poimenovali »Tednik Domžalca«, v njej pa vam bomo enkrat tedensko predstavili izbor aktualnih tedenskih novic, ki jih za vas pripravlja ekipa spletnega portala domžalec.si.

Tednik Domžalca bo z vami vsak ponedeljek ob 20. uri, voditeljica Karin Lisjak pa vas bo popeljala skozi nekaj izbranih aktualnih dogodkov preteklega tedna. Samo oddajo bomo seveda v nadaljevanju nadgrajevali, gre pa za začetek nove predstavitve novic v obliki tedenskega video pregleda. Seveda bo tednih na voljo za ogled tudi kasneje.

V naši prvi oddaji Tednika Domžalca vam predstavljamo utrinek z gledališkega koncerta Hello, Dolly!, ki sta ga v Kulturnem domu Radomlje uprizorila Kulturno društvo Ihan in Kulturno društvo Mlin , ki se v zadnjih letih lahko pohvalita z uspešnimi uprizoritvami muzikalov Annie, Moje pesmi, moje sanje in Pepelka. Seveda pa ne moremo mimo pustnega obdobja, ki je zaznamoval začetek meseca marca. Tudi letos je bilo za pusta pestro Viru pri Domžalah, kjer Pustna sekcija Striček vsako leto pripravi zanimivo pustno dogajanje za vse generacije, vključno z velikim pustnim karnevalom, na katerem je letos sodelovalo 33 skupinskih mask. Začetek meseca marca je tradicionalno namenjen Gostičevim dnevom, med katerimi potekajo slovesnosti v spomin na tenorista in svetovno znanega opernega umetnika Jožeta Gostiča. Prireditve potekajo v opernih hišah in krajih povezanih z njegovim življenjem in delom. Letos so potekali jubilejni 20. Gostičevi dnevi.

Vsak ponedeljek ob 20. uri bo z vami Karin Lisjak.

Mesec marec bo v Domžalah zaznamoval Zoran Predin. Kot gost je že sodeloval na Srečanju z ustvarjalci v Knjižnici Domžale, kjer so se v pogovoru dotaknili njegovega jubileja, 40-letnice delovanja in 40. izdanega albuma. Posebno pozornost so namenili tudi njegovi knjigi »Dno brez dna«, ki je izšla jeseni 2017 in prinaša zanimiva avtorjeva razmišljanja. 13. in 14. marca pa vse ljubitelje njegove glasbe čakata še koncerta v glasbeno scenskem abonmaju v Kulturnem domu Franca Bernika, kjer bo nastopil z Akustičnim Lačnim Francem.

V Tedniku Domžalca vam predstavljamo načrtovano gradnjo dveh krožišč v centru Domžal, ki bo pomembno vplivala na pretočnost prometa. Obiskali pa smo tudi gradbišče v Mengšu, kjer se je pred dnevi pričela gradnja manjkajočega dela obvoznice v Mengšu, ki naj bi bila dokončana v desetih mesecih oziroma po načrtih izvajalca del že letošnjo jesen.

Ponovno vabljeni v našo družbo prihodnji ponedeljek ob 20.00 uri. Seveda pa vabljeni k rednemu spremljanju novic na našem spletnem portalu domžalec.si, kjer vas skozi dan in če je potrebno tudi ponoči, čakajo aktualne novice. Ekipa Domžalca je na preži 24 ur!

Miha Ulčar, odgovorni urednik

 

Komentarji uporabnikov
Tagi