Žiga Štiftar: »Čas je za mlade!«

Žiga Štiftar - kandidat Slovenske demokratske stranke na državnozborskih volitvah

Med kandidati, ki se bodo na letošnjih predčasnih državnozborskih volitvah potegovali za vstop v parlament je tudi 21-letni Žiga Štiftar iz Žej pri Sveti Trojici. Gre za izredno družbeno aktivnega mladeniča in to že od malih nog. Z aktivnostmi je začel v domačem gasilskem društvu ter nadaljeval tudi v drugih društvih in organizacijah, kasneje po dopolnjeni polnoletnosti, pa kot član ene največjih mladinskih organizacij v državi, Slovenske demokratske mladine, ki je tudi uradni podmladek Slovenske demokratske stranke. Žiga, ki se bo za vstop v parlament potegoval v 10. volilnem okraju, ki zajema del občine Domžale ter občini Lukovica in Moravče, je eden najmlajših kandidatov na prihajajočih volitvah in najmlajši na listi Slovenske demokratske stranke.

Žiga Štiftar, ki zase pravi, da je kandidat nove generacije Slovencev, eden tistih, ki si najmočneje želijo, da se uresniči vizija Slovenije, kakršno so zastavili že očetje samostojne slovenske države in je v stvarnosti za 4 leta zaživela med letoma 2004 in 2008. Vrednote kot so ljubezen do domovine, do naroda in rojakov, želja po pravičnosti in svobodi ter solidarnosti do vseh državljanov, smatra za vodilne. »Vse to, predvsem pa močna želja, po izboljšanju naše domovine, ki bo domovina vseh Slovencev, enako pravična do vseh, kjer bo nekdo iz Moravč, Lukovice, Domžal ali pa iz Haloz, enako vreden kot tisti, ki živi v centru Ljubljane; kjer bo poskrbljeno za varnost in blaginjo, za svetlo prihodnost mladih predvsem pa kjer bo Slovenec na prvem mestu, me je popeljala do točke kjer sem danes. Odločil sem se, da kandidiram za mesto poslanca v Državnem zboru Republike Slovenije, na listi SDS, Slovenske demokratske stranke,« pravi Žiga.

21-letni Žiga Štiftar kandidira v 10. volilnem okraju, ki zajema del občine Domžale ter občini Lukovica in Moravče.

Za kandidaturo se je odločil ker ne želi, kot mnogi njegovi vrstniki le pasivno opazovati, in kot pravi premier v odhajanju ‘jamrati’, pač pa želi stvari aktivno spreminjati na bolje: »Z žalostjo sem tekom zadnjih 4 let spremljal pravi eksodus mladih iz Slovenije, v smeri naših severnih sosed, in tudi ostalih bolj oddaljenih, gospodarsko veliko bolje stoječih evropskih držav. Več tisoč mladih je zapustilo Slovenijo v vsakem od zadnjih 4 let. Odšli so ker v Sloveniji niso videli prave perspektive. Imamo namreč izobraževalni sistem, ki izobražuje nezaposljive kadre, sodstvo, ki je neučinkovito in sodi krivično, na podlagi politične ‘obarvanosti’. Imamo najvišje davke, najbolj obremenjene plače, in eno najstarejših prebivalstev na svetu. Vse to na mlade deluje izjemno destimulativno. Težko si zagotovijo finančno neodvisnost, pridejo do zaposlitve, si ustvarijo lasten dom in družino. Tako izgubljamo generacijo za generacijo mladih ljudi, ki odhajajo v iskanje boljše prihodnosti. Ob tem se nam prebivalstvo stara, delovno aktivnih bo kmalu premalo, da bi lahko še napajali pokojninsko blagajno, lasten narod nam praktično izumira pred našimi očmi. Kar pa mene osebno še bolj skrbi je to, da se je Slovenija znašla v globoki, resnično globoki krizi vrednot. Vsem, ki spremljate propagandno vojno, ki jo, sploh ob pravkar minulih praznikih izvajajo na nasprotnem političnem polu, je verjetno kristalno jasno o čem govorim.«

Zdaj je čas za mlade!

Žiga pravi, da je zdaj čas za nove, neobremenjene ljudi, ki s seboj ne nosijo težkega nahrbtnika preteklosti, ki imajo jasno vizijo, predvsem pa imajo program, ki bo Slovenijo in slovensko mladino potegnil iz luknje v kateri smo se znašli proti svetlobi bodočnosti, ko bo, v to trdno verjame, Slovenija vzor mnogim državam, tako kot je bila nam nekoč Švica. »Sam nisem obremenjen z več desetletji starimi zgodovinskimi dogodki, vsekakor pa zagovarjam prepričanje, da je treba zgodovino razčistiti, popraviti zgodovinske krivice ter pogled enkrat za vselej usmeriti izključno v prihodnost,« poudari Žiga.

Žiga Štiftar je eden najmlajših kandidatov na prihajajočih volitvah in najmlajši na listi Slovenske demokratske stranke.

Je njegova mladost prednost ali slabost?

»S tem vprašanjem sem se že soočil. Menim, da je vsekakor prednost, saj prinašamo mladi nove, sveže poglede in pristope k reševanju najrazličnejših izzivov in k kreiranju politike. Sam menim, da premorem ravno toliko pregovorne mladostne (pre)drznosti, da lahko premaknemo zadeve za katere tisti starejši ne najdejo ali ne želijo najti rešitev. Vsekakor pa je pomembno, da svojo mladost, kombiniram in obogatim tudi z izkušnjami starejših, ki so v življenju že šli preko mnogih preizkušenj. Prav to kombinacijo mladosti in izkušenj pa ponuja Slovenska demokratska stranka. Verjamem, da je to vsekakor, za Slovenijo zmagovita kombinacija,« prednost svoje mladosti pojasni Žiga in doda: »Sem mlad, nikakor pa ne brez izkušenj na področjih v katera se podajam.«

Politične izkušnje nabiral na lokalnem in tudi na državnem nivoju

Žiga že več kot dve leti vodi občinski odbor Slovenske demokratske mladine v Domžalah, je generalni sekretar/vodja kabineta največjega in najdejavnejšega podmladka v državi, kjer kot tak vodi celotno kadrovsko, logistično in organizacijsko področje delovanja in vso komunikacijo ter PR organizacije z več kot 2500 aktivnimi člani in podporniki. V preteklosti je bil dva mandata tudi član izvršilnega odbora, ter en mandat podpredsednik Slovenske demokratske mladine. Izkušnje si torej nabira predvsem preko delovanja na področju mladinskih politik, te pa so po njegovih besedah glede na to, da se ukvarjajo z mladimi, za prihodnost Slovenije daleč najpomembnejše.

Na volitve s kvalitetnim in razvojno naravnanim programom

»Slovenska demokratska stranka in njeni kandidati ponujamo kvaliteten in izrazito razvojno naravnan program, ki v središče postavlja Vas, Tebe, vse Slovenke in Slovence, mlade, družine in gospodarstvo ter seveda tudi kmetijstvo! Predvsem pa bi želel izpostaviti program Slovenske demokratske mladine, za področje mladih, ki sem ga sam soustvarjal in bo dal slovenski mladini možnost, da že do leta 2022 in naprej razvijejo vse svoje potenciale, država pa jim bo ob tem nudila potrebno podporo na področjih, kjer je to v njeni moči. Seveda vse ob predpostavki, da bo Slovenska demokratska stranka v položaju, ko bo svoj program lahko (v celoti) uveljavila,« obrazloži Žiga.

Žiga Štifrar ponuja svež veter in mladostno energijo na slovenskem političnem parketu.

 Skrb za domoljubna čustva in ljubezen do domovine

Stvar, ki jo Žiga želi izpostaviti, in ga pogosto zelo zaboli, je tudi pomanjkanje domoljubja in domovinske zavesti med vsemi državljani, še posebej med mladimi. Po njegovih besedah narod brez svoje narodne (samo)zavesti, nima nikakršne prihodnosti: »V okviru svojega delovanja, zato že sedaj delam vse in bom tudi v prihodnje, da bomo med ljudmi spodbujali domoljubna čustva in ljubezen do domovine, predvsem pa si bom prizadeval, da je Slovenec v Sloveniji na prvem mestu, da bo država naredila vse, da bodo čim bolje živeli vsi slovenski državljani. Šele potem se lahko pogovarjamo o pomoči tujcem, pa še to le v okviru zmožnosti in ne na račun slovenskih delavcev, kmetov, študentov in upokojencev!«

Čas je, da se končno potegne »voz iz močvirja«

Žiga pravi, da ponuja poštenost, delavnost in borbo za interese naših krajev – Domžal, Črnega Grabna in celotne Moravške doline: »Ponujam svež veter na slovenskem političnem parketu, mladostno energijo, nepopustljivost in tudi ravno pravo mero tiste (pre)drznosti, da voz potegnemo iz močvirja v katerega so ga zapeljale vlade pod vodstvom SD, Desus in številnih novih obrazov, ki so se od propadle LDS prelivali vse do današnje Šarčeve stranke. Generacije rojene še (mnogo) pred nastankom naše države Slovenije, ki so v politiko prinesle vzorce nekih preteklih, za slovenski narod izrazito negativnih časov so svojo priložnost imele in jo tudi zapravile, ZDAJ JE ČAS ZA MLADE! ČAS JE ZA SLOVENIJO!«

Program Slovenske demokratske stranke si lahko ogledate na povezavi SDS zate. Aktivnosti pa lahko spremljate na spletni strani Slovenske demokratske mladine in na Facebook povezavah SDS, SDM, SDS Domžale in SDM Domžale.

Naročnik oglasa: Slovenska demokratska stranka

Tagi