Zeleni Slovenije Ozelenili Domžale

Običajno je tako, da politiki v tistem hipu, ko se zaprejo volišča, pozabijo na svoje obljube. Med tistimi, ki ne pozabijo na svoje predvolilne obljube so Zeleni Slovenije, ki v teh dneh izvajajo akcijo »Ozelenimo Slovenijo«, katera je plod njihove obljube pred letošnjimi državnozborskimi volitvami. Takrat se je stranka zavezala, da bo za vsak glas na volitvah posadila oziroma podarila eno drevo in drugo zelenje. Akcijo so danes dopoldan izvajali tudi v Domžalah, kjer so občanke in občane razveseljevali z brezplačnimi sadikami različnih vrst.

Na domžalskem tržnem prostoru so danes dopoldan Zeleni Slovenije izvajali akcijo »Ozelenimo Slovenijo«, ki je plod njihove predvolilne obljube, saj se je stranka zavezala, da bo za vsak glas na volitvah posadila oziroma podarila eno drevo in drugo zelenje. Po besedah Stanislava Gričnika, ki je skupaj z Anjo Zelenik, domžalsko legendo Francem Černagojem in predsednikom OO Zeleni Slovenije Domžale Gregorjem Horvatičem delil sadike mimoidočim, so do sedaj obiskali že 100 občin, podarili pa so preko 4.000 različnih drevesnih sadik (oreh, javor, smreke, gaber …), sadik rož in drugega zelenja. Gričnik nam še pove, da Zeleni Slovenije držijo besedo, svoj denar, ki ga tudi na podlagi rezultata na letošnjih državnozborskih volitvah prejemajo iz proračuna, pa vlagajo v sadike, ki jih podarjajo ljudem.

Zeleni Slovenije so Ozelenili Domžale.

Ljudje so nad njihovo akcijo navdušeni, kjerkoli se pojavijo. Tako je bilo tudi v Domžalah, kjer smo na lastne oči opazovali zadovoljstvo ljudi, ki so prejeli v dar kakšno sadiko drevesa ali pa drugega zelenja. Nad odzivom občank in občanov je zadovoljen tudi predsednik domžalskega občinskega odbora Zelenih Slovenije Gregor Horvatič, ki je dejal, bodo z listo kandidatov nastopili tudi na letošnjih lokalnih volitvah za volitve v Občinski svet Občine Domžale. Glede morebitne županske kandidature pa nam ni ne potrdil in ne zavrnil možnosti, da kot kandidat Zelenih Slovenije kandidira za župana Domžal.

Na zeleni stojnici v Domžalah.

Zeleni Slovenije ponovno pod eno streho

Zadnjo soboto v mesecu septembru je na Ptuju potekal združitveni kongres zelenih strank v državi. Zaradi dejstva, da je stranka Andrej Čuš in Zeleni Slovenije v sodelovanju z nekaterimi drugimi strankami dosegla najboljši rezultat katerekoli izmed zelenih strank na parlamentarnih volitvah po letu 1996, sta se stranki Zelena koalicija, ki jo tvorita Zeleni progres in Zelena stranka, in Združeni Zeleni odločili, da se pripojita k stranki Andrej Čuš in Zeleni Slovenije. S tem se končuje obdobje skreganih in razdeljenih zelenih političnih strank, ki pod vodstvom Andreja Čuša obračajo nov list v zgodovini ter gredo neobremenjeno v prihodnost. Prvič po letu 1996 v Sloveniji obstaja samo ena zelena politična stranka.

Po kongresu je predsednik Zelenih Slovenije Andrej Čuš dejal, da je izjemno vesel, da mu je skupaj s sodelavci uspelo ponovno združiti vse zelene stranke v Sloveniji, saj se je to v preteklosti marsikomu zdelo nemogoče. Ob tem je poudaril, da bo stranka na lokalnih volitvah kandidirala kandidate v vseh mestnih in občinskih svetih po Sloveniji, po nekaterih občinah pa bodo imeli tudi svoje županske kandidate.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar

 

Tagi