Vsako telo pripoveduje svojo zgodbo in potrebuje prilagojen tretma

V umirjenem naselju Topole, le streljaj stran od centra Mengša, se nahaja ogromna hala z velikim parkiriščem, kjer se v prvem nadstopju razprostirajo številne manjše in večje dvorane, terapevtski prostori, ki so namenjeni individualnim svetovanjem ali delavnicam. Mateja Kržin, naturopatinja in učiteljica joge, je vodja Studia Matlux, kjer posamezniki s pomočjo strokovnjakov v telesu odkrivajo znanstvene zakonitosti, medtem, ko v znanosti iščejo občutke.

V želji, da bi Studio Matlux postal Center različne ponudbe alternativnih in komplementarnih oblik krepitve zdravja, preventive in zdravljenja, se je Mateja Kržin odločila k sodelovanju povabiti vse, ki si želijo, da bi lahko strankam ponudili kar se da celosten pristop s pomočjo povezovanja in dopolnjevanja različni terapevtskih praks na enem mestu. Srčno verjame v moč povezovanja in dopolnitve. V moč komplementarnosti. Zato si prizadeva zgraditi most, povezavo, med različnimi pojmovanji medicine, da bo posameznik znotraj široke ponudbe najrazličnejših možnosti, lahko našel najbolj optimalen in njemu razumljiv načrt skrbi za lastno zdravje.

Mateja Kržin iskreno verjame, da mora delo terapevta vedno temeljiti tako na lastnih izkušnjah, kakor tudi na izsledkih znanosti, zato se je odločila svojo primarno izobrazbo( op.a. medicinska sestra) nadgraditi skozi lastno izkušnjo samozdravljenja, kar je še dodatno dopolnila in obogatila z uspešno izpeljanim znanstvenim delom, ki ga zaključuje z doktoratom. Kot sama poudarja: ” Oboje je pomembno, kajti najboljše rezultate dosegamo takrat, ko kombiniramo srce in glavo, intuicijo in pamet. Zato je Studio Matlux prostor, kjer v telesu odkrivamo znanstvene zakonitosti in hkrati v znanosti iščemo občutke”.

V prostorih Studia Matlux pod njenim mentorstvom že potekajo vaje pilatesa in joge.

Moč pilatesa in joge

“Pilates vadba poveča moč in vzdržljivost telesa, odpravlja negativne posledice sedečega načina življenja ter izboljša telesno držo in gibljivost. Ob tem zmanjša ali odpravi bolečine v hrbtenici, okrepi mišice medeničnega dna ter izboljša koncentracijo” prednosti pilatesa opiše Mateja in ob tem doda, kako “skozi prakso joge želimo povečati gibljivost in fizično moč, pri čemer pa ne želimo biti navezani samo na rezultat krepkega telesa, ampak razvijamo tudi občutek, kot bi se stvari v glavi postavile na svoje mesto in bi se utišal notranji hrup”.

Mateja Kržin v sklopu svoje profesionalne prakse izvaja tudi naturopatske preglede z ANESA diagnostiko in iridološkim pregledom, kakor tudi tuina masaže.

Naturopatski pregledi

Cilj naturopatskega pregleda ni zgolj ukvarjanje s simptomi, ampak je v fokusu iskanje vzrokov zaradi česar se ne počutimo več tako dobro, kot bi si želeli. Naturopatski tretmaji so individualizirani, saj ima vsak od nas edinstveno zgodbo, genetiko in prehranske navade. Prav tako ima vsak od nas svoj življenjski slog in s tem povezane zdravstvene težave. Pri naturopatskem pregledu in snovanju strategije opolnomočenja, telo podpiramo z jedilniki, Bachovimi cvetnimi esencami, naravnimi Olji Planeta zdravja, dihalnimi nasveti in s probiotiki.

TUI-NA masaže

TUI-NA masaža črpa svoja znanja iz modrosti tradicionalne kitajske medicine in se opira na akupresurne tehnike. Naše telo je sestavljeno iz mišic ter kosti in iz energije. Snovan je iz snovnega in subtilnega dela, zato pri TUI-NI delamo na snovnem in energijskem delu telesa. Vdih in izdih stanevidna, medtem, ko je zrak, čeprav brez otipljive kvalitete najpomembnejši za preživetje. Takšna je tudi energija našega telesa. Sicer je ne vidimo, vendar jo občutimo. Akupresurne točke so razporejene po celem telesu in pripovedujejo zgodbo izza bolečine ali težave klienta. TUI-NA terapevti “slišimo” in razumemo, ko nam akopresurne točke govorijo zgodbo o telesu in občutkih, o veselju in žalosti.

Dihalne delavnice in delavnice za krepitev mišic medeničnega dna

V Studiu Matlux so vam na voljo tudi dihalne delavnice in pa delavnice s predstavitvijo vaj za krepitev mišic medeničnega dna. Privoščite pa si lahko tudi zvočne kopeli, vodene meditacije in pa vaje za ozaveščanje glede omejujočih prepričanj.

Poleg celostne naturopatske obravnave, Tuina terapije, joge in pilatesa, v Studiu Matlux najdete tudi zvočne kopeli, Shakti krog meditacije, delavnice za krepitev mišic medeničnega dna in dihalne delavnice, individualizirane programe zmanjševana telesne teže, Japonski cosmo lifting, delavnice za samopomoč pri motnjah hranjenja , TNZ vadbo, Nirvana vadbo, presoterapijo.

V Studiu Matlux z različnimi tehnikami in pristopi v življenje prinašajo svetlobo, zato lepo vabljeni na individualen posvet ali delavnico, kjer boste s pomočjo strokovnjakov lahko poiskali in oblikovali najbolj optimalen in vam razumljiv načrt skrbi za lastno zdravje.

Za dodatne informacije, rezervacijo termina posveta ali pomoč, stopite v stik z Matejo Kržin po e-mailu: mateja@matlux.eu ali s klicem na tel.št. 070 639 113. Lepo vabljeni k obisku spletne strani in prebiranju več informacij www.matlux.eu. Poslovne prostore imajo v samem središču Mengša, na Glavnem trgu 17 ali v mirnem in odmaknjenem predelu Mengša, v naselju Topole 51g.

Naročnik oglasa: 

Tagi