Vivamel – zdravljenje vseh vrst ran z medom

Od majhne opekline do kronične rane

V Tosami se že dobro desetletje intenzivno ukvarjajo z razvojem izdelkov za sodobno oskrbo rane. V svetu se namreč opušča oskrba ran s klasično gazo, nadomeščajo pa jo sodobni materiali – tudi naravni. V Tosami so za izdelke, s katerimi pospešujejo celjenje ran, izbrali med.

Pozitivne lastnosti delovanja medu na rane so dobro poznane že iz časov starega Egipta, saj so ljudje že takrat vedeli za bakteriostatično delovanje – med namreč zavira in upočasnjuje rast bakterij.

Znanstvena literatura in raziskave v novejšem času pa dokazujejo, da naravni med krepi odpornost, olajša okrevanje po boleznih, daje energijo, preprečuje in zdravi črevesna obolenja, obolenja dihal, karies, otroški diabetes ter celi rane.

Čebela na cvetu pravega kostanja.

Če rano oskrbimo z medom, se hitreje izčisti, vnetje, otekanje in bolečine hitreje izzvenijo, neprijeten vonj se zmanjša, granulacija in epitelizacija se intenzivirata, manj je tudi brazgotin.

Od ranice do kirurške rane

V Tosami so za razvoj izdelkov za oskrbo rane izbrali slovenski kostanjev med, ki je bogat vir vitaminov, encimov in mineralov, ki tudi pripomorejo k celjenju ran. Že pred desetletjem so izdelali prvo slovensko naravno oblogo za celjenje ran, danes pa blagovna znamka Vivamel prinaša že pet izdelkov: različne obloge za celjenje predvsem tistih ran, ki se slabo ali počasi celijo in se ne odzivajo na antibiotično zdravljenje, ter medicinski med v tubi, ki je primeren tako za globoke kot površinske rane.

Obloge Vivamel skrajšajo čas celjenja ran in zmanjšujejo neprijeten vonj okužene rane. Priporočajo jih pri celjenju kroničnih ran, kirurških ran, ran po poškodbi, opeklin, golenjih in diabetičnih razjed ter razjed zaradi pritiska, okuženih ran in ran z močnim vonjem.

Sterilen medicinski med v tubi Vivamel pa bi morali imeti v vsaki domači lekarni. Odličen je za oskrbo odrgnin, ureznin in opeklin, nanesemo pa ga lahko tudi direktno v globoke rane, rane po poškodbah in kronične rane v pomoč pri zdravljenju z oblogami.

Z medom ne moremo zgrešiti

Vivamel je zelo enostaven za uporabo, vsak pacient ga lahko namešča sam. Potrebno je zgolj očistiti rano in oblogo Vivamel položiti nanjo, ga prekriti z neko sekundarno oblogo (Vivanet, Vivasorb) in nato pritrditi s povojem. Prevezo na začetku menjajte vsak dan ali na dva dni (odvisno od izločka rane), kasneje le dvakrat tedensko. Ob menjavi rano le sperite z vodo in namestite novo oblogo.

Pri manjših ranah, opeklinah ali odrgninah med iz tube nanesemo na kompreso ali na blazinico obliža, nato z njim rano prekrijemo in obliž pritrdimo. In še pomembno dejstvo: z uporabo Vivamela ne moremo narediti nobene napake. Popolnoma naraven izdelek rani ne bo škodoval, zdravljenje z njim odsvetujejo le tistim, ki so alergični na med ali čebelji strup.

Več informacij o Vivamelu je dostopnih na spletni strani www.vivamel.si

Naročnik oglasa: Tosama d.o.o.

 

Tagi