Vas skrbi, ker nekdo v vaši bližini preveč pije? Družinska skupina Al-Anon sedaj tudi v Domžalah

Alkoholizem prizadene skoraj milijon Slovencev. Alkohol je najbolj razširjena legalna droga, ki jo kot del tradicije nezmerno uživa vsak četrti prebivalec. A dejstvo je, da alkohol ne uniči le uživalca, temveč razjeda celotne družine. Družina in prijatelji lahko veliko naredijo tako, da pomagajo sebi kakor tudi alkoholiku, pa naj je ta že našel pot do treznosti ali ne.

Društvo Al-Anon za samopomoč družin alkoholikov je skupnost svojcev in prijateljev alkoholikov, ki si delijo izkušnje, moč in upanje, da bi rešili probleme, ki so jim skupni. Menijo, da je alkoholizem družinska bolezen in da spremenjen odnos do življenja lahko pripomore k okrevanju.

Do sedaj so se člani držali bolj v anonimnosti, sedaj pa so se odločili svojo dejavnost odpreti javnosti in jo po eni strani opozoriti na prisotnost odvisnosti od alkohola v našem okolju, po drugi strani pa nuditi pomoč tistim, ki zaradi te druge trpijo. Društvo s svojimi skupinami deluje v različnih mestih po Sloveniji. Že dlje časa deluje skupina v Kamniku, po novem pa tudi v Domžalah v Medgeneracijskem centru Bistrica.

Tudi kdor ne pije, lahko trpi zaradi alkoholizma. Ker ste sami verjetno že vse poskusili, pa ni delovalo, v Društvu Al-Anon priporočajo, da izveste, kako so ravnali in se iz tega izvlekli drugi. Redno obiskovanje skupin in članstvo v Al-Anonu vas pripelje do novih načinov reševanja problema. Tu najdete prijatelje, ki razumejo. Postanete del nekega tvornega programa, ki vas vodi v osebno izpolnitev in nov način življenja. Izveste, da sta naša rast in notranji mir odvisna od tega, da alkoholika ne kritiziramo ali obsojamo in da se o njegovih hibah ne pogovarjamo z drugimi. Strogo izogibanje obrekovanju ohranja enotnost skupine in ščiti anonimnost tako njihovih članov kot članov Anonimnih Alkoholikov.

Anonimno in brezplačno pomoč nudijo:

vsako nedeljo
v zimskem času: 17:00 – 19:00, v poletnem času: 19:00 – 21:00
Skupina “Pogum da spremenim”
Medgeneracijski center – MGC Bistrica, (za Mercator centrom ) Cesta talcev 10, I. nad (fizioterapija) Domžale, Dežurni tel.: 040 589 877

vsak torek
19:15 – 21:00
Skupina “Koraki”
Kolodvorska ulica 5 (I. nad. levo), Kamnik, Dežurni tel.: 040 589 877

Avtor: Miha Ulčar; Foto, video: Društvo Al-Anon
Tagi