V MGC Bistrica redna izobraževanja in usposabljanja

V MGC Bistrica se zavedajo pomena strokovni usposobljenosti zato so tudi letošnjo jesen in zimo organizirali redna izobraževanja in usposabljanja, v sklopu katerih so udeleženci, zaposleni v MGC Bistrica, znanje obnovili in ga tudi nadgradili.

V četrtek, 17. novembra 2022, so tako izpeljali delavnico o varnosti pri delu ter požarne varnosti, v sklopu katere je potekala tudi vaja evakuacije. Izobraževanje je vodilo podjetje Alarm d.o.o, ki je udeležencem pomagalo pri osvajanju znanj o požarnem redu, načrtu evakuacije, stopnji požarne ogroženosti ter kako postopati v primeru požara v objektu. Proti koncu teoretičnega dela je potekal še praktični prikaz gašenja požara z uporabo gasilnih aparatov.

V torek, 8. novembra 2022, je potekalo izobraževanje za zaposlene o higieni rok, uporabi čistil ter razkužil. Strokovnjakinja podjetja Kimi d.o.o je pojasnila pomen pravilne uporabe čistil in razkužil, njihovo sestavo, pogoste napake pri uporabi in nevarnosti. Udeleženci izobraževanja so na kratko obnovili prvo pomoč ob poškodbah in kako uporabljati ter ravnati s sredstvi za čiščenje in razkuževanje.

V soboto, 12. novembra 2022, pa so udeleženci v sklopu enodnevnega intenzivnega seminarja v prostorih fizioterapije in delovne terapije na kratko teoretično obnovili znanje iz oživljanja, nato pa so jim bile podane tudi informacije o najnovejših dognanjih in postopkih. Seminar je potekal v dveh skupinah. Prva skupina od 8. do 12.30 ure in druga skupina od 13. do 17:30 ure.

Sledile so praktične vaje iz osnovnih postopkov oživljanja – algoritma oživljanja ( v primeru nenadnega pešanja življenjskih funkcij ali izgube zavesti, šoka, nesreče itd. ), dela z osnovno opremo za oživljanje in defibrilacije. Na koncu je sledil še preizkus znanja. Poudarek je bil na praktičnem delu.

Enodnevni seminar iz temeljnih postopkov oživljanja (TPO) za profesionalne zdravstvene delavce so v MGC Bistrica izpeljali zdravstveni delavci z mednarodno licenco za inštruktorja, odobreni s strani Zbornice zdravstvene in babiške nege.

Petra Petravič; Foto: MGC Bistrica Domžale

Tagi