Uspešno zaključena krvodajalska akcija v Domžalah

V Športni dvorani Domžale je včeraj, 22. maja, in danes, 23. maja 2024, potekala krvodajalska akcija v organizaciji Rdečega križa Slovenije – Območnega združenja Domžale. Akcija je ponovno združila ljudi, ki želijo prispevati k reševanju življenj.

Prvi dan akcije je na krvodajalsko akcijo prišlo 100 ljudi, ki so s svojo nesebičnostjo prispevali k zdravstveni oskrbi tistih, ki najbolj potrebujejo kri. Drugi dan, do 11. ure, se je udeležilo še 80 krvodajalcev.

Pomanjkanje krvne skupine 0

Prisotna zdravnica Katja Berk Lahajner iz Zavoda Republike Slovenije za transfuzijsko medicino je izpostavila, da trenutno primanjkuje predvsem krvi skupine 0. Ta skupina je izjemno pomembna, saj je univerzalna in nujno potrebna v urgentnih primerih.

Zahvala vsem krvodajalcem

Rdeči križ Slovenije – Območno združenje Domžale in Zavod Republike Slovenije za transfuzijsko medicino se iskreno zahvaljujeta vsem krvodajalcem, ki so se udeležili akcije. Vaša kri bo morda odločilna pri reševanju življenj in izboljšanju zdravstvenega stanja mnogih bolnikov.

Vse, ki se tokratne akcije niste uspeli udeležiti, Rdeči križ Slovenije vabi, da se pridružite prihodnjim. Darovanje krvi je varno in preprosto dejanje, ki ima lahko ogromen vpliv na življenja drugih.

Naj bo vaše darilo kri, ki lahko reši življenje!

Avtor: Karin Božič Zupančič; Foto: Karin Božič Zupančič

Sorodni prispevek:

Krvodajalska akcija v Domžalah

Tagi