Uspešen spomladanski test hoje

Zdravstveno vzgojni center Domžale je v sodelovanju z Zavodom za šport in rekreacijo Domžale uspešno izpeljal spomladanski test hoje na 2 kilometra. Namen testa je bil oceniti telesno pripravljenost udeležencev, ozavestiti zdrav način življenja in predstaviti delo, ki ga izvaja Zdravstveno vzgojni center.

Ekipa Zdravstveno vzgojnega centra je v ponedeljek, 3. aprila 2023, organizirala brezplačen test hoje na 2 kilometra, ki je potekal na atletski stezi stadiona Domžale od 12. do 17. ure.

Po turobnem vikendu je s ponedeljkom vendarle posijalo sonce. Sončen dan je spremljal hladen veter in gibanje je bilo dobrodošlo za ohranjanje telesne temperature. Aktivnosti na samem dogodku ni manjkalo.

Udeleženci so lahko preverili svoj krvni tlak, testirali telesno zmogljivost s hojo na 2 kilometra, obnovili znanje temeljnih postopkov oživljanja, spremljali demonstracijo uporabe avtomatskega električnega defibrilatorja ter preverili, kako se znajdejo z očali, ki simulirajo opitost. Po končanem testu sta jih čakali razlaga in pa svetovanje glede doseženega rezultata.

Hoja je naravna in osnovna oblika gibanja, ki nam omogoča premik od točke A do točke B in je zelo učinkovita za premagovanje krajših razdalj (do 2 kilometra). Njen pomen pa se odraža predvsem v povečani telesni aktivnosti in izboljšanju psihofizičnega zdravja. Vsak korak šteje in pomembno je, da hojo vključimo v naš vsakdan.

Zdravstveno vzgojni center se zahvaljuje Zavodu za šport in rekreacijo Domžale ter vodstvu in sodelavcem ZD Domžale, ki so pomagali pri organizaciji in izvedbi testa hoje. Za dodatne informacije o delavnicah, ki potekajo v ZVC Domžale ali svetovanja o rezultatih testa hoje, vam je ekipa Zdravstveno vzgojnega centra Domžale na voljo na telefonski številki 01 724 51 76.

Vzemimo si čas za zdravje in ta čas je sedaj!

Ekipa Zdravstveno vzgojnega centra Domžale

Foto: Marijana Hostnik, Florijan Rozman Ravnikar

 

Tagi