Stavba Občine Domžale v turkizni barvi – znamenje boja proti raku materničnega vratu

V petek, 17. novembra 2023, obeležujemo tretjo obletnico lansiranja globalne strategije Svetovne zdravstvene organizacije za odpravo raka materničnega vratu. Svetovna zdravstvena organizacija je leta 2020 ob lansiranju globalne strategije postavila tri cilje 90-70-90, ki so: 90 % precepljenost deklic proti HPV, 70 % udeležba žensk v presejalnih programih in ustrezno zdravljenih več kot 90 % odkritih predrakavih sprememb materničnega vratu.

Občina Domžale se pridružuje nacionalnemu projektu Državnega progama ZORA in Zvezi slovenskih društev za boj proti raku pri odpravi raka materničnega vratu, ki se ga lahko doseže z visoko udeležbo žensk v programu ZORA in visoko precepljenostjo proti HPV.

V znamenju boja proti raku na materničnem vratu bomo v četrtek, 16., in v petek, 17. novembra, občinsko stavbo osvetlili turkizno in tako izrazili enotnost 194 držav pri zgodovinski in globalni zavezi za odpravo raka materničnega vratu. Kot kažejo izjemni rezultati programa ZORA, je Slovenija na dobri poti, da med prvimi v Evropi doseže zastavljene strateške cilje.

Avtor: Občina Domžale

 

Tagi