Septembra bo izšel Vodnik po zdravilnih energijah Slovenije

Slovenija ima izjemno veliko mest, kjer se pojavljajo zdravilne ali blagodejne energije Zemlje. Prav tako imamo nešteto vodnih virov, vrelcev, slatin in studencev z izredno kakovostno oziroma celo zdravilno vodo. Imamo več kot dvajset zdravilišč in term oziroma toplic, številni zdravilni vodni viri pa zaenkrat ostajajo še neizkoriščeni. Tudi ob morju, kjer so pred mnogimi stoletji nastale soline, najdemo zdravilna mesta, ki so po svoje zapostavljena.

Ljudje so se že v preteklosti, ko so zboleli, zatekali tudi k veri in tako je skozi stoletja spontano nastala vrsta romarskih poti, kjer so z zaobljubami iskali zdravje ali se samo zatekali na pomoč pri reševanju svojih tegob.

Vse to je vodilo novinarja in fotografa Primoža Hienga, ki se je lotil zahtevnega raziskovalnega dela, saj je temeljito prečesal Slovenijo. Namreč, odkrival je naravne zdravilne kraje, ki jih je popisal in fotografiral ter zbral v knjigi z naslovom Vodnik po zdravilnih energijah Slovenije. Izšel bo v začetku septembra pri Zavodu za založniško dejavnost Harlekin No. 1 z Brezovice pri Ljubljani. Gre za nadvse zanimivo, morda kar malo nenavadno knjigo, kakršne pri nas doslej še ni bilo.

Vodnik po zdravilnih energijah Slovenije bo sestavljen iz več delov. V prvem delu avtor predstavlja tiste cerkve in romarske poti, kamor so se ljudje zatekali po pomoč za zdravje in priprošnjo pri svojih zavetnikih. V drugem delu avtor vodnika opisuje številne zdravilne vodne vire, izvire, studence in slatine, ki jih ljudje še danes na vseh koncih Slovenije pijejo za zdravje ali se s temi vodami umivajo. V tretjem delu so prvič na enem mestu zbrani podatki o več kot 60 zdravilnih energijskih točkah, parkih in gajih ter drugih območjih, kjer so odkrili zdravilna oziroma blagodejna sevanja. V četrtem delu predstavlja Sečoveljske soline kot morski zdravilni gaj in raj, v petem delu pa vse slovenske terme, toplice in zdravilišča. Vsa opisana mesta bodo opremljena s fotografijami, razdaljami, opisom dostopa in osnovnimi informacijami. V vodniku bo objavljenih 180 zgodb z vseh koncev Slovenije.

Vodnik po zdravilnih energijah Slovenije bo imel format 21 x 14 cm, obsegal bo 368 strani. Imel bo več kot 500 barvnih fotografij, knjiga pa bo trdo vezana.

Prednaročniška cena vodnika je 36,00 evrov. Na to ceno do izida vam založba prizna 30-odstotni popust, tako da je končna cena 25,20 evra. Poštnino plača založba!

 

Vodnik po zdravilnih energijah Slovenije lahko naročite vsak dan v tednu, torej tudi ob sobotah in nedeljah od 8. do 20. ure.

Naročila:

M: 041 991 857
E: primoz.hieng@siol.net

Naslov:

Zavod Harlekin No. 1
Pot terencev 14
1351 Brezovica pri Ljubljani

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Primož Hieng, Goran Rovan, Hrib zdravja
Tagi