Še je čas za nekirurško odstranitev odvečnih maščobnih tkiv

S konstantnim dvigom temperatur, se v nas prebuja želja po pogostejšem druženju in fizični aktivnosti na prostem ter menjavi garderobe. V času prehoda iz zime v pomlad in kasneje v poletje, se naše telo spreminja. Prebuja in prilagaja se novim razmeram. Ne le naš organizem, spreminjata se tudi naše razpoloženje in počutje.

V pričakovanju toplejših dni, v omare kar se da hitro pospravimo debelejša zimska oblačila, prvenstveno narejena iz debelejših materialov in ohlapnejših krojev, za katerimi lažje skrijemo svojo postavo. Zatopljeni v številne vsakodnevne obveznosti, sčasoma niti ne opazimo dodatnih kilogramov in nabrane podkožne maščobe, ki se nalaga na določenih mestih. In tako nas poleti, pogled na podobo, ki jo v lahkih poletnih oblačilih in kopalkah zagledamo v ogledalu, nenadoma preseneti, saj ni ravno podoba, ki smo jo imeli v spominu.

Maščobno tkivo je vsekakor lažje pridobiti, kot pa se ga znebiti, vendar ne glede na to velja opozoriti, da pred letošnjim poletjem še nič ni izgubljeno. V želji, po kar se da hitrem in enostavnem preoblikovanju telesa, se marsikdo znajde v situaciji, ko očaran nad izjemno lepimi, vendar povsem nerealnimi obljubami o skrajno hitri odpravi nevšečnosti in uresničitvi vseh želja, v naglici sprejme odločitev, ki namesto zadovoljstva, s seboj prinese razočaranje in številne nove izzive, težave in zaplete.

Bodite prijazni do svojega telesa in mu s pomočjo strokovno izvedenih ne invazivnih tretmajev privoščite napredno preoblikovanje. Omogočite mu postopno odpravljanje odvečnega maščobnega tkiva na način, ki ne vključuje kakršnih koli kirurških posegov. Izogibajte se strogih diet, ki so lahko za telo stresne in negativne. Lepotni tretmaji in tretmaji preoblikovanja telesa naj potekajo v sodelovanju z vami. Pomembno je, da se oblikuje individualni program za vas s pričakovanimi rezultati.

Upoštevajoč najrazličnejše možnosti in številne obljube, ki jih ponuja tržišče, smo se v želji, da bi pridobili strokovne in kredibilne informacije za lažjo odločitev o tretmaju in dosegu pričakovanih rezultatov, po nasvet obrnili h gospe Heleni Rešek, lastnici Salona lepote Helena.

Kriolipoliza je neboleč in neinvaziven tretma za preoblikovanje telesa.

Sogovornica je leta 1995 končala šolanje na Srednji šoli za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo v Ljubljani in pridobila tudi naziv kozmetičnega tehnika. Z bogatimi strokovnimi izkušnjami na področju kozmetike ter dodatnimi izobraževanji, je gospa Helena Rešek, v vseh teh 23-tih letih, v lastnem lepotnem salonu, pomagala že mnogim strankam, da so pri preoblikovanju telesa dosegle želeni rezultat.

Zanimalo nas je, kakšna so pričakovanja in pa želje, ki jih pogosto imamo do naših teles ter tretmajev, ko je govora o poletju in preoblikovanju postave? V kolikšnem obsegu in kako dolgo smo dejansko pripravljeni vztrajati na začrtani poti oziroma kako hitro nas premamijo raznorazne bližnjice, ki imajo na začetku najverjetneje še želen efekt, končni rezultat, ki je pogosto vse prej kot želen, pa se pogosto pokaže šele kasneje? Kakšne so dejanske možnosti dolgoročnega uspeha pri nekirurških tretmajih, kot sta uporaba napredne tehnologije Vela Slim III 360° in KrioLipolize Prestige 360°, v primerjavi z invazivnimi kirurškimi posegi kot je naprimer liposukcija in nenazadnje, kaj bi svetovali vsem, ki bi si želeli preoblikovati postavo, vendar so šele v fazi odločanja ali jih morebiti preganja misel, da so za letošnje poletje že prepozni?

»Spremembe naj bi bile edina stalnica v življenju«, velja za priljubljeno frazo, ki se jo ljudje poslužujejo v trenutku, ko si skušajo približat dogajanje, ki ga v določenem trenutku s težavo sprejmejo. Pridobivanje kilogramov v zimskih mesecih, čemur botrujejo tudi neurejene prehrambne navade, so precej pričakovani, izguba le teh v času prehoda v toplejši letni čas pa izjemno zaželena sprememba. Kakšna so vaša opažanja glede »trendov«, ki veljajo na področju lepote in lepotnih tretmajev?

Pričakovanja strank so vse večja in zahtevnejša. Želijo si izjemno hitre, tako rekoč takojšnje rezultate. Za dolgoročne in trajne rezultate pa je potreben čas. Nekoliko več časa in tretmajev.

Že če samo pomislimo, kako dolgo sta se nabirali podkožna maščoba in ohlapnost kože, včasih lahko govorimo o mesecih ali celo letih, potem ne moremo ravno pričakovat, da bi lahko že po prvem tretmaju odpravili nevšečnosti in dosegli hitre spremembe.

Včasih je stranke celo strah poiskati pomoč in se odločit za dolgoročno naložbo v svoje telo. Tovrstne spremembe so zanje težko predstavljive, kajti pestijo jih težave s samozavestjo in zaupanjem vase, zato tudi ob doseženem rezultatu, težko verjamejo, česa vsega so zmožni. In pojavi se zmedenost. Predvsem glede zaupanja. Komu torej zaupat?

Vsakomur, ki premišljuje o spremembi, toplo priporočam, da se pred posegom s ponudnikom storitev iskreno posvetuje. Da vpraša vse, kar ga zanima in se šele nato odloči za tretma.

Kakšne pa so želje, ki jih pogosto imamo, ne le do nas samih in naših teles, ampak tudi do tretmajev, ko je govora o poletju in preoblikovanju postave?

Izjemno močna želja je prisotna tako pri ženskah, kakor tudi moških. Vse več je vsakodnevnega povpraševanja po lepoti in dobrem počutju. Odkar je v naša življenja vstopil korona virus, se je v nas okrepilo pomembno spoznanje, da je zdravje naša največja dobrina in naložba za celo življenje. Prisotna pa je tudi želja, da si po dolgem času lahko malce mirnejše vzamemo čas za na plažo.

Nakopičena maščobna tkiva in izpostavljena podkožna maščoba, ne kazijo le estetskega pogleda na telo, kar se vsekakor lažje in hitreje opazi v poletnem času, ampak uničujejo tudi naše notranje organe. Hiranje le teh pa posledično vodi v pešanje našega imunskega sistema.

V kolikšnem obsegu in kako dolgo smo za dosego želenega zastavljenega cilja pripravljeni vztrajati na začrtani poti?

Vztrajnost je edina človeška lastnost, ki vedno rodi sadove. Predvsem je pomembna za nas same, da lahko z njeno pomočjo dosežemo zastavljene cilje in pridemo do točke, ki smo si jo zastavili. V trenutku, ko prekosimo sebe, napredujemo.

Naj vas ne zamaje strah in ustavi dvom. Sposobni ste! Za prekinitev začarane poti sta na voljo dva nekirurška tretmaja, KrioLipoliza Prestige 360° in Vela Slim III 360° ločeno ali v kombinaciji.

Omenjate dva nekirurška tretmaja, to sta KrioLipoliza Prestige 360° in Vela Slim III 360°. Kakšne so možnosti njunega dolgoročnega uspeha v primerjavi z invazivnimi kirurškimi posegi kot je naprimer liposukcija? Kakšne so značilnosti teh tretmajev ter komu bi tovrstna nekirurška tretmaja še posebej priporočili in komu bi jih odsvetovali? In zakaj?

Tehnologija, ki je v aparatih, se uporablja tudi v zdravstvene namene.

Aparat KrioLipoliza Prestige 360° zamrzne podkožno maščobo, med maščobnimi celicami se zmanjša prostornina, odmrla maščoba kristalizira in razpade, ter se preko limfnega in krvnega sistema odmrla maščoba na naraven način izloči iz telesa.

Vela Slim III 360° odlikuje vrhunski sistem kar petih tehnologij: LED tehnologija, bipolarna radiofrekvenca, infrardeča svetloba, vakuum, rotacijska masaža. Postopek je prijeten, zato lahko med terapijo počivate in uživate vidne pozitivne rezultate že po prvi terapiji.

Ali tretmaja KrioLipoliza Prestige 360° in Vela Slim III 360° zadostujeta za dosego želenih rezultatov, ali je vseeno potrebno, morebiti celo priporočljivo, sočasno s tretmaji opustiti kakšne razvade in v vsakdanje življenje vključiti tudi kakšne nove navade?

KrioLipoliza Prestige 360° in Vela Slim III 360°, uporabljena skupaj ali ločeno, zagotovo zadovoljita in pripeljeta do končnega pozitivnega in željenega rezultata.

Sodelovanje kozmetičarke in stranke je izrednega pomena, oziroma nujno potrebno. Stranki svetujem tudi spremembo prehranskih navad  in gibanje. Izbira športne dejavnosti naj bo skladna s časom in pa primerna glede na zmožnosti telesa. Tudi sama imam veliko izkušenj s tovrstnimi področji, saj sem bila pred leti v enaki situaciji oziroma težavi, kot so stranke, ki se zanimajo za preoblikovanje telesa.

Kdaj se stranke najpogosteje odločijo za tovrstne nekirurške tretmaje in v kolikšnem času lahko povsem upravičeno pričakujejo, da bodo vidne prve spremembe?

Včasih so bili znani samo kirurški posegi in med najbolj znanimi je bila zagotovo liposukcija. Tretmaji brez kirurškega posega so v Sloveniji dokaj nepoznani. Zadnjih nekaj let pa sta se povečali tako zanimanje, kakor tudi ozaveščenost o nekirurških posegih, saj so izkušnje pripeljale do spoznanja, da se je pametno »nožu« izogniti.

Za razliko od liposukcije, kjer je okrevanje dolgotrajno in naporno, lahko pri obeh zgoraj omenjenih aparatih, mirno nadaljujete dan. Z aparatom Vela Slim III 360° so rezultati vidni že po prvem tretmaju, medtem, ko so prvi učinki z aparatom KrioLipoliza Prestige 360° vidni že po 3 tednih, končni rezultat pa je običajno viden po 1 do 3 mesecih.

Kaj bi svetovali tistim, ki navkljub večkratnim neuspelim poizkusom s številnimi dietami, še vedno vztrajno iščejo tisto pravo, ki potihem obljublja, da bo naredila čudež? Kakšne so lahko dolgoročne posledice tovrstnega postopanja?

Dolgoročne posledice hujšanja in ponovne pridobitve kilogramov, ter povečanega obsega, so za telo velik šok. Ob tem trpi vaša samozavest, sreča, zadovoljstvo, veselje…

Navkljub večkratnim neuspelim poizkusom, še nič ni izgubljeno. Rešitev vedno obstaja. V trenutku, ko se pojavi želja in ko začnete razmišljati o spremembi, ste že naredili prvi korak. Potrebno je le še nadaljevati. Zato ne dovolite, da bi se pri prvem koraku ustavili.

Pred kratkim smo vstopili v koledarsko pomlad in na vidiku je poletje. Kaj bi svetovali tistim, ki si želijo preoblikovati postavo, vendar so še v fazi odločanja ali jih morebiti preganja misel, da so za letošnje poletje že prepozni?

Vsi, ki ste v fazi odločanja in pomislekov, da ste za letošnje poletje že prepozni, vedite, da temu ni tako. Če si želite spremembe za to poletje, ne odlašajte. V tem trenutku je časa še dovolj.

Kljub temu, pa ne glejte samo na poletni čas, kajti vsak letni čas je lep in vsak ima tudi svoje prijetne izzive. Mogoče ste celo na boljši poti, kot tik pred zdajci. Prej kot se lotite podviga, hitreje boste na cilju pričakovanj za katerokoli poletje. Naj bo to ali naslednje, želim vam, da ga z vašo željeno postavo preživite z največjim veseljem.

Salon lepote Helena se nahaja na Pilonovi ulici 53 v Ljubljani.

Dodatne informacije so na voljo na spletni strani www.salonhelena.si. Za posvet ali naročilo jih pokličite na gsm: 040 677 669. Spremljate jih lahko tudi na njihovi Facebook strani.

Naročnik oglasa: Salon lepote Helena

 

Tagi