Prizidek k ZD Domžale ima prednost pred novogradnjo

Župani in županji občin Domžale, Lukovica, Mengeš, Moravče in Trzin so v torek, 10. septembra 2024, seznanili vodstvo Zdravstvenega doma Domžale o soglasni odločitvi, da se bodo nadaljevale aktivnosti za izgradnjo prizidka k obstoječemu objektu zdravstvenega doma v Domžalah, vse aktivnosti v zvezi z morebitno novogradnjo na novi lokaciji pa so ustavljene. Za izgradnjo prizidka bodo Občine s prijavo investicije v okviru sofinanciranja investicij na primarni ravni zdravstvene dejavnosti lahko pridobile več milijonov nepovratnih sredstev s strani ministrstva za zdravje.

Na javno povabilo za oddajo ponudb za nakup primernega zemljišča za morebitno novogradnjo je prispelo šest ponudb, ki jih je pregledala komisija. Za dve najprimernejši  ponudbi oziroma lokaciji je bila naročena cenitev, ki pa je pokazala, da sta ponujeni ceni v obeh ponudbah skoraj še enkrat višji od vrednosti iz cenitve. Občine soustanoviteljice Zdravstvenega doma Domžale se tako niso odločile za nakup zemljišča.

Župani in županji so se soglasno strinjali, da se nadaljuje z aktivnostmi za izgradnjo prizidka k obstoječi stavbi Zdravstvenega doma Domžale, s pregledom obstoječega investicijskega programa in po potrebi z novelacijo le-tega. Poleg tega so se župani in županji odločili, da se pristopi tudi h krepitvi lokalne mreže zdravstvenega varstva preko zdravstvenih postaj izven domžalske občine.

Za izgradnjo prizidka bodo Občine s prijavo investicije v okviru Sofinanciranja investicij na primarni ravni zdravstvene dejavnosti v Republiki Sloveniji na podlagi neposrednih pogodb lahko pridobile več milijonov nepovratnih sredstev s strani ministrstva za zdravje. Občine soustanoviteljice se nadejajo, da bi z gradnjo pričeli sredi prihodnjega leta. Gradbeno dovoljenje za izgradnjo prizidka je veljavno do konca leta 2026.

Avtor: Občina Domžale; Foto: Občina Domžale

Tagi