Poznate storitev, ki je marsikateremu starostniku že olajšala življenje?

Dostava medicinskih pripomočkov na dom

Gospod Viktor je 83-letni upokojenec, ki že od nekdaj živi na obrobju Domžal. Zaradi različnih zdravstvenih težav in častitljive starosti, mu pred časom niso podaljšali vozniškega dovoljenja, kar ga je zelo potrlo, njegova odvisnost od svojcev pa se je povečala. V želji, da bi kolikor še lahko ohranil določeno samostojnost, je sprejel hčerkin predlog in se povezal s Tosamino trgovino na Viru, kjer je prijazno strokovno osebje poskrbelo, da je medicinske pripomočke izdane na naročilnico lahko brezplačno prejemal kar na dom.

Dostava na dom je zelo praktična sodobna storitev. Na popularnosti je pridobila s hitrim razvojem spletnih platform in mobilnih aplikacij, ki olajšujejo naročanje in sledenje dostavi, še posebej med epidemijo pa je postala nepogrešljiva.

Neprecenljivo za starostnike in bolnike

Še posebej cenjena je dostava medicinskih pripomočkov – sredstev, ki jih mnogi med nami potrebujejo za zdravljenje ali medicinsko rehabilitacijo (npr. bergle, hodulje, sanitarne pripomočke in pripomočke pri težavah z odvajanjem seča in blata, pri zdravljenju sladkorne bolezni, obvezilni material in podobno). Na naročilnico jih pacientom predpiše zdravnik, saj jim pripadajo po zakonu v breme obveznega zdravstvenega zavarovanja.

V domžalski občini je za vse, ki zaradi svojega zdravstvenega stanja potrebujete medicinske pripomočke na naročilnico, dostavo na dom uvedla Tosamina trgovina na Viru. Že dobra tri leta tako nikomur ponje ni več treba hoditi v lekarno ali specializirano prodajalno. Le pokličite v Tosamo na številko 080 7330 in se dogovorite za vse podrobnosti.

Da bi uporabniki bolje razumeli storitev, ki jo v Tosami ponujajo smo jim zastavili še nekaj vprašanj.

Kakšen je odziv starostnikov, ko prvič prejmejo določen medicinski pripomoček?

Načeloma so veseli, ker jim pripomočka ni potrebno več kupovati in so preskrbljeni za njihove težave. Hkrati pa je veliko nevednosti v tem segmentu, saj večina populacije ne ve, kaj vse lahko dobi na naročnico, niti kakšne količine in v kakšnem časovnem obdobju lahko prejmejo.

Imajo uporabniki vprašanja glede tega kako uporabljati določen pripomoček? Jim ob dostavi tudi svetujete?

Medicinske pripomočke dostavi strokovno osebje, ki ob prevzemu poda vse potrebne informacije. Z uporabniki se pogovarjajo tudi o pravilni izbiri oz. o možnostih, ki jih imajo. Razložijo kako delujejo, kako jih pravilno uporabljati in vedno ponudijo pomoč v primeru težav doma.

Ali lahko svojci prevzamejo medicinske pripomočke oziroma sredstva za uporabnika?

Načeloma lahko, ob predložitvi KZZ zavarovanca oz. prejemnika pripomočka. Pogosto svojci za družinske člane to naredijo, zaradi lažjega poslovanja. Ob tem je pomembno, da svojci vedo, kaj bolnik oz. uporabnik potrebuje, ter da je kljub vsemu to njegova in ne njihova odločitev. Zato je dostava pravilna izbira, saj imamo stik direktno z uporabnikom, ki mu pomagamo in svetujemo.

Lahko starostniki pokličejo in se posvetujejo z vami?

Seveda, z veseljem jim svetujemo tudi, ko že uporabljajo pripomoček. Na nas se lahko vedno obrnejo po pomoč oziroma z vprašanji.

Vse, kar zdravnik predpiše na naročilnico

Dostava na dom je za gospoda Viktorja postala nepogrešljiva. Doslej niti ni vedel, da mu poleg kosila in špecerije danes na dom lahko pripeljejo tudi vse pripomočke, ki jih potrebuje za svojo nego in zdravstveno oskrbo. Zdravnik mu je namreč na naročilnice predpisal pripomočke za sladkorno bolezen ter ves obvezilni material in raztopine, s katerimi mu patronažna sestra lajša težave s kronično rano na goleni. Odkar se je povezal s Tosamino trgovino, z zalogo pripomočkov nima več skrbi – strokovne sodelavke, zaposlene v njej, mu jih namreč redno brezplačno dostavljajo na dom.

Pokličite nas

Izkoristite odlično priložnost tudi vi! Če imate vi ali vaš svojec zdravnikovo naročilnico za medicinske pripomočke, pokličite v Tosamo vsak dan med 07:30 in 15:30 uro na številko 040 673 111 ali 080 73 30 oz. pišite na elektronski naslov dostavanadom@tosama.si. Pomagali vam bodo vseh podrobnostih naročila ter se z vami dogovorili glede časa in načina dostave. Tosama brezplačno dostavlja v radiju 35 kilometrov od sedeža trgovine, če pa ste oddaljeni dlje, je dostava plačljiva.

Naročnik oglasa: Tosama d.o.o,

 

Tagi