Nuša Marinc: “Kvalitetni izdelki lahko v resnici zelo pripomorejo k mladostnemu videzu kože”

Skrb zase, za svojo kožo je nekaj tako zelo osebnega, intimnega. Je nežna gesta, majhna pozornost, ki jo za svoje boljše počutje namenimo sebi. Gre za čas, ko si naklonimo nekaj ljubezni, po kateri vsi tako močno hrepenimo, saj izjemno blagodejno učinkuje. Z dnevno rutino lahko negujemo to, kar nam je všeč in si podarimo to, kar potrebujemo. Tudi naša koža si zasluži nego in ljubezen.

Nuša Marinc (foto: Laura Pokleka)

»Po naravi sem izjemno trmasta, vztrajna in analitična. Kot naravoslovka si želim stvarem priti do dna in dokler mi stvari niso logične in razumljive,  vse do tedaj ne odneham« so besede, s katerimi je Nuša Marinc opisala svojo raziskovalno pot, ki jo je vodila do snovanja lastne, certificirane, 100% naravne in ročno izdelane, mednarodno nagrajene kozmetične linije za nego obraza, s pomenljivim simboličnim imenom NANU, kar v hindujščini pomeni »čudovito dekle«.

»Koža je naše ogledalo. Lahko bi rekli celo naša osebna izkaznica. Koža na obrazu je najbolj izpostavljen del našega telesa, zato je še toliko bolj pomembno, kaj nanjo nanesemo, saj preko nje marsikaj prodre v naš organizem.«

In ker je vsaka koža drugačna in zahteva individualen pristop, je tudi linija NANU modularna in jo lahko vsak prilagodi po svoje, glede na lastne potrebe in zahteve.

V dobrih 3 letih ste razvili kar osem (eko)certificiranih izdelkov naravne kozmetične linije NANU, od katerih je eden (luksuzno pomlajevalno olje za obraz ‘antioksidacijski oljni serum – Ageless Defense Oil Serum’) marca letos prejel tudi prestižno mednarodno nagrado Beauty Shortlist – EDITOR`S CHOISE.

Res je. Veliko neprespanih noči je za menoj, ampak gnala me je izjemna strast, ki jo čutim do laboratorijskega dela, raziskovanja, preizkušanja, analiziranja in iskanja rešitev za izzive, ki jih imamo sodobne ženske s kožo. Želela sem ustvariti linijo kakovostnih kozmetičnih izdelkov iz naravnih sestavin, seveda z upoštevanjem vseh fizikalnih in naravnih zakonitosti, zato je NANU linija zasnovana na način, da si lahko vsak sam s kombiniranjem različnih izdelkov ustvari linijo, ki mu najbolj ustreza.

Linija NANU je polna antioksidantov, ki naredijo vašo kožo zares mladostno ( foto: Laura Pokleka)

Ko se znajdemo v težavah in iščemo rešitev, pogosto izgubimo kompas. Znajdemo se na vrtiljaku, kjer v množici informacij skušamo najti tiste, ki nam bodo dejansko v pomoč in bodo za nas uporabne.

Kakovostne izdelke prepoznate po aktivnih sestavinah, ki jih vsebuje. Aktivne sestavine so »sveti gral« vsakega izdelka, saj so tiste, ki naredijo razliko. Zato je zelo pomembno, da izbirate izdelke, ki jih vsebujejo, saj je od njih odvisno učinkovanje.

V komercialni kozmetiki so aktivne sestavine pogosto dodane v tako zelo nizkih koncentracijah, da na našo kožo nimajo nikakršnega vpliva. Poleg tega izdelki vsebujejo še stranske proizvode nafte, silikonska olja, parabene in druge škodljive sestavine.

Posebnost naravnih izdelkov NANU je ravno v visoki koncentraciji aktivnih sestavin, ki prinašajo vidne rezultate. V skrbno izbranem izboru vključenih sestavin, ki jih koža prepozna kot sebi lastne, lahko prodirajo v globlje plasti kože, nekatere celo vse do podkožja.

Naravni izdelki so mnogo bolj prijazni do naše kože in okolja, poleg tega zadnje zdravstvene študije tudi dokazujejo, da so izjemno učinkoviti.

“Kvalitetni izdelki lahko v resnici zelo pripomorejo k mladostnemu videzu kože”

Končali ste srednjo kemijsko šolo in se nato vpisali na Biotehniško fakulteto, kjer ste pridobili naziv univerzitetno diplomirana inženirka živilske tehnologije.

Svoje znanje o kemiji sem želela razširiti še na druga področja, saj me je zaradi izjemno suhe, občutljive in k alergijam nagnjene kože, področje kozmetičnih sestavin in izdelkov že od nekdaj izredno zanimalo.

Študij o prehrani mi je dal še dodatna prepotrebna znanja o antioksidantih, mineralih, vitaminih, esencialnih maščobnih kislinah in rastlinskih izvlečkih, ki jih za nemoteno delovanje potrebuje naše telo.

Želela bi, da ozavestimo miselnost, da lepa koža ni samo stvar DNA, ampak je predvsem odvisna od nas samih. Vsaka koža je sicer drugačna, zato je pomembno, da poiščemo izdelke, ki ji bodo lahko dali to, kar potrebuje, pri tem pa moramo paziti, da izberemo kakovostne izdelke. Le ti vsebujejo kvalitetne, pravilno izbrane ter umerjene sestavine.

Za vsako izbrano in vključeno sestavino v naravni kozmetični liniji NANU, so številne ure študija, preverjanja, pregledovanja podatkov ter testiranja, saj je izbrana sestavina izbrana zaradi natančno določenega namena – ciljnega delovanja. Sama sem velika navdušenka nad serumi, saj imajo mnogo bolj usmerjeno delovanje. So mnogo bolj “tarčni.”

NANU antioksidacijski oljni serum je prejel prestižno nagrado EDITOR`S CHOISE”
Mednarodno nagrajeni Antioksidativni oljni serum za obraz ( foto: Siniša Kanižaj)

Izbrane sestavine so na spletni strani www.nanu-skincare.com tudi podrobno opisane, dodane pa so tudi znanstvene študije, ki potrjujejo njihovo učinkovitost.

Na stanje naše kože vplivajo tako zunanji, kakor tudi notranji delavniki, zato mi je holistični pristop izjemno blizu.

Naša skrita želja, da bi lahko naredili nekaj zase v dnevu, ki ima 24 ur, kaj kmalu trči v želje in pričakovanja, ki jih imajo drugi do nas. Ne glede na to, se skrb zase in ljubezen do sebe začneta z vsakodnevnimi majhnimi koraki. S pozornostjo in nežnostjo, ki jo namenimo sebi in negi naše kože, ki nam bo za tovrstno skrb izjemno hvaležna.

Vsaka sprememba, novost, ne sme nikoli imeti negativnega prizvoka. Kot nekaj, kar bo odvzelo čas nečemu drugemu, ampak kot nekaj, kar naredimo zase. Nekaj, kar naredimo iz ljubezni do sebe. Pomembno je vzpostaviti rutino in se je nato držati. Koža nam bo pri tem neizmerno hvaležna.

Koža na obrazu je najbolj izpostavljen del telesa, zato se mi zdi prav, da ji posvetimo posebno nego in če si pri tem lahko malo pomagamo, zakaj si ne bi? Poiščimo čas v našem urniku, tistih 5 – 10 minut v kopalnici, ko se lahko v miru posvetimo sebi, z rutino pisano na našo kožo.

“NANU Izdelki ne vsebujejo sinteznih barvil, umetnih dišav, parabenov, parafina in drugih naftnih derivatov, gensko spremenjenih sestavi in silikona. Izdelki niso bili preizkušeni na živalih, proces izdelave ter ovojnina pa sta okolju prijazna”
Kozmetika NANU je modularna linija s katero si lahka vsaka ustvari svoj lepotni ritual ( foto: Siniša Kanižaj)

Marsikoga spremembe plašijo, zato se raje držijo tega, kar poznajo, saj se počutijo precej bolj varno, kot da bi poskusili nekaj novega, za kar ne vedo, kako se bo izšlo? V določenem obdobju pa je morda smiselno tudi kaj spremeniti, saj se tako mi, kakor tudi naše telo z leti spreminja.

Vse v naravi se spreminja in kozmetika, ki sem jo uporabljala pri 20-tih, zagotovo ni enaka kozmetiki, ki jo uporabljam danes. Marsikaj se spremeni tudi glede na letne čase, pri ženskah določene hormonske spremembe (kot so nosečnost, menopavza…) zelo vplivajo na stanje kože.

Nekoč je bilo naše življenjsko okolje povsem drugačno: ni bilo toliko stresa in tudi ozonska luknja ni bila tako tanka. Da o smogu, pesticidih, UV sevanju sploh ne govorimo…

Proces staranja je neizogiben, razlika je samo v tem, v kolikšni meri in kako hitro bo potekal. Na to lahko vplivamo. Namreč, zadnje znanstvene raziskave so pokazale, da je samo 3 odstotkov dejavnikov staranja odvisnih od genetike, medtem, ko je 97 odstotkov odgovornosti na posamezniku. Na našem načinu življenja, prehranjevalnih navadah, koliko se gibljemo in kakšne kozmetične izdelke uporabljamo. Kaj torej naredimo zase.

“Vzpostavite svojo lepotno rutino, saj boste s kvalitetnimi izdelki in redno uporabo hitreje in učinkoviteje prispeli do cilja – lepe in sijoče kože”

Pri izdelovanju kozmetičnih izdelkov linije NANU ste uspešno združili tako svojo analitično, kakor tudi kreativno plat, čemur ste dodali še stik s strankami. Sliši se izjemno kompleksno.

Predvsem imam rada ljudi. Rada se z njimi pogovarjam in rada jim prisluhnem. Na stanje kože vpliva marsikaj, zato je včasih težko kar na hitro oceniti kakšna je posameznikova koža. V ta namen nudim tudi individualno svetovanje in dosedanje izkušnje s strankami so zelo pozitivne.

Prav je, da poznamo svoj tip kože in da preizkusimo več različnih izdelkov ter nato odkrijemo kaj nam zares ustreza oz. kaj naša koža potrebuje. Z individualnim svetovanjem se ta cilj doseže hitreje.

NANU v hindujščini pomeni čudovito dekle (foto: Siniša Kanižaj)

Čudeži ne obstajajo in staranje je del življenja. Tega ne moremo ustaviti, seveda pa lahko veliko pripomoremo k temu, da proces upočasnimo ali vsaj umilimo. Kakovostni izdelki lahko v resnici zelo pripomorejo k mladostnemu videzu kože.

Avtor: Petra Petravič; Foto: Laura Pokleka/Katja Fortun/Siniša Kanižaj

 

Tagi