Novost v Domžalah! Preizkusite neverjetne učinke kisika

Sedaj lahko tudi vi v Domžalah okrepite vaš imunski sistem z večjim dotokom kisika

Dandanes postaja skrb za zdravje in dobro počutje vse pomembnejše. Dodaten angažma je več kot dobrodošel predvsem v času menjave letnih časov, ko je priporočljivo večjo pozornost nameniti tako regeneraciji telesa, kakor tudi okrepitvi imunskega sistema.

Ena izmed vse bolj priljubljenih in inovativnih terapij v skrbi za zdravje in dobro počutje je vsekakor kisikova terapija v hiperbarični komori, kjer je naš organizem izpostavljen večji koncentraciji kisika, kot v običajnem vsakodnevnem ambientu. Med terapijo vdihavamo čisti, skoraj stoodstoten kisik na višjem tlaku, kar posledično poveča absorbcijo kisika v naše celice in vodi v njihovo boljše delovanje, (o)krepitev imunskega sistema in spodbuja hitrejšo obnovo ter celjenje poškodovanih tkiv.

Domžalčanka Sofia Kokot, športnica po duši, ekonomistka po izobrazbi in zadnjih šest let tudi trenerka atletike, je pred več kot pol leta sprejela pomembno odločitev. Ker si je želela v domačem kraju s kisikovo terapijo v hiperbarični komori pomagati posameznikom na poti do boljšega zdravja in dobrega počutja, je s strokovnim usposabljanjem pridobila naziv certificirana operaterka za hiperbarično kisikovo terapijo in maja letos v centru Domžal odprla Oxygen Center.

Sofia Kokot certificirana operaterka za hiperbarično kisikovo terapijo v Oxygen Centru v Domžalah. (Foto: Oxygen Center)

Sofio Kokot je navdušila hiperbarična kisikova komora znanega proizvajalca AHA Hyperbarics, ki jo je v procesu okrevanja po poškodbi in želji po boljšem počutju preizkusila tudi sama. Hiperbarična komora je tako našla svoje mesto v Oxygen Centru na Ljubljanski cesti 1, v 1. nadstropju Poslovnega Centra Domžale.

Pri različnih ponudnikih moramo biti pozorni na zmogljivost komore, saj nekatere ne dosegajo dovolj visok tlak, da bi imeli vidne rezultate. Izjemen tlak, od 1,6 do 2,0 bara, ki ga dosega hiperbarična komora proizvajalca AHA Hyperbarics se namreč uporablja za hitrejšo regeneracijo, celjenje poškodb, zmanjšanju bolečin, pri oteklinah, hitrejšemu okrevanju po operacijah, zmanjšanju utrujenosti, povečanju koncentracije in drugih težavah.

HBOT (hiperbarična kisikova terapija) povečuje koncentracijo kisika v telesu, kar posledično omogoča boljše delovanje celic, izboljša imunski sistem, spodbuja obnovo poškodovanih tkiv in lajša simptome pri različnih vsakodnevnih težavah. Ravno z večjo koncentracijo kisika v krvi in v tkivih se v našem organizmu aktivirajo različni procesi, ki sprožijo naravno samozdravljenje telesa.

Lepo vabljeni tako športniki, rekreativci, kakor tudi posamezniki, ki si želite okrepiti imunski sitem, zmanjšati napetost in utrujenost. Izboljšati prožnost vezi, gibljivost sklepov ter zmanjšati stres in utrujenost mišic, kar zmanjša tveganje za poškodbe.

Pred prvo terapijo vas bo v Oxygen Centru v Domžalah sprejel usposobljen operater, ki bo z vami opravil individualen pogovor in vam razložil celoten postopek. Hiperbarična kisikova terapija v komori je povsem varen postopek, ki poteka v prijetno toplem ambientu, kamor se udobno namestite v bombažnih oblačilih. Ena terapija traja 90 minut, med katerim pa lahko zaspite, berete, meditirate in se popolnoma sprostite.

Ne odlašajte z izboljšanjem vašega počutja. Vaše zdravje naj bo na prvem mestu! Lepo vabljeni k obisku spletne strani www.oxygencenter.si, kjer lahko izpolnete priložen obrazec in rezervirate želen termin. Lahko jih pa tudi pokličete na telefonsko številko: 068 622 029 ali jim pošljete e-mail na naslov: info@oxygencenter.si

Avtor: Petra Petravič; Foto: Oxygen Center

 

Tagi