Naredite si olje, ki preverjeno pomaga pri izpadanju las

Naravna olja so že stoletja priljubljena za nego las in lasišča, med njimi pa izstopajo arganovo, ricinusovo in rožmarinovo olje, v kombinaciji spodbujajo novo rast las ter preprečujejo prekomerno izpadanje. 

Arganovo olje, znano tudi kot “tekoče zlato,” izvira iz oreščkov arganovega drevesa, ki raste predvsem v Maroku. Bogato je z vitaminom E, maščobnimi kislinami in antioksidanti, ki negujejo lasišče in lase. Arganovo olje globoko vlaži lase, preprečuje lomljenje in cepljenje konic, ščiti lase pred škodljivimi učinki sonca in onesnaževalcev, spodbuja obnovo lasnih celic ter preprečuje prhljaj.

Ricinusovo olje je pridobljeno iz semen ricinusovega grma in je znano po svojih zdravilnih lastnostih. Vsebuje ricinolejsko kislino, ki ima protivnetne in antibakterijske lastnosti. Ricinusovo olje povečuje prekrvavitev lasišča, kar spodbuja rast las, prispeva k gostejšim in močnejšim lasem, ohranja lasišče zdravo in čisto ter zmanjšuje lomljenje las z vlaženjem in krepitvijo lasnih vlaken.

Rožmarinovo eterično olje, pridobljeno iz listov rožmarina, je cenjeno zaradi svojih stimulativnih in čistilnih lastnosti. Ima tudi protivnetne lastnosti, ki pripomorejo k zdravemu lasišču. Rožmarinovo olje spodbuja prekrvavitev lasišča, kar povečuje rast lasnih mešičkov, zmanjšuje izpadanje las, pomaga pri odstranjevanju odvečnega sebuma in nečistoč.

Kako pripravimo in uporabljamo mešanico olj?

V majhni posodi zmešajte 10 ml arganovega in 10 ml ricinusovega olja ter dodajte 10 kapljic rožmarinovega eteričnega olja. Mešanico dobro premešajte, nato jo nanesite na lasišče in lase ter nežno vmasirajte. Olje pustite na laseh vsaj 30 minut ali čez noč za boljše rezultate, nato pa lase umijte s šamponom in balzamom.

Naravna olja, kot so arganovo, ricinusovo in rožmarinovo olje, so izjemno učinkovita pri izboljšanju rasti in zdravja las. Redna uporaba teh olj pomaga vlažiti in negovati lase, zmanjševati lomljenje in izpadanje las, ter spodbujati rast novih, močnejših las. Če boste lasišče oljili dvakrat tedensko, lahko pričakujete vidne rezultate že v mesecu ali dveh.

Avtor: Doris Bubnjič, Foto: Unsplash.com

Tagi