Najboljše za žensko in okolje

Zakaj je modro izbrati higienske vložke iz bombaža? 

Bombaž je tista dragocena rastlina, ki nam zgodbe že tisočletja piše dobesedno na kožo. Ste vedeli, da so mu v Babilonu rekli belo zlato?

Bistvena je izbira materiala

Mehkoba, zračnost in udobje so čudovite lastnosti bombaža in najboljše, kar lahko ponudimo koži, še posebej nežni in bolj občutljivi. In prav takšna je koža naših intimnih predelov.

Nošenje vložkov in perila iz  umetnih materialov je med glavnimi krivci za pogosta vaginalna vnetja. Dokazano je, da samo bombažni vložki ohranjajo optimalno raven vlažnosti in naraven pH intimnega področja. S tem podpirajo naravno mikrofloro nožnice, ki je njena naravna zaščita pred škodljivi mikroorganizmi.

Še posebej poleti je z uporabo higienskih izdelkov koža intimnih predelov izpostavljena zelo zahtevnim razmeram: težko pride do zraka, prekomerno je navlažena, pregreva se in drgne ob vložek. Take okoliščine sprožijo učinek tople grede, ki oslabi obrambno sposobnost kože proti škodljivimi mikroorganizmom, zato infekcije niso redke. Da bi preprečile težave,  ženskam ginekologi svetujejo, naj se držijo naslednjih priporočil:

  • za intimno nego naj uporabljajo dokazano neškodljive in po možnosti naravne izdelke,
  • izogibajo naj se nošenju pretesnih oblačil in sintetičnega spodnjega perila,
  • uporabljajo naj samo bombažne higienske vložke in tampone ter poskrbijo za njihovo redno menjavo.

Bombažni vložki prispevajo k intimnemu zdravju

Ženskam, ki imajo v svojem življenju približno 500 menstrualnih ciklusov, bombažni vložki omogočajo, da jih preživljajo brez skrbi za zdravje in brez težav, ki bi jih lahko povzročila pogosta uporaba slabo izbranih materialov. Bombaž in organski bombaž sta prijazna do kože, mehka in udobna, dihata in tako preprečujeta razrast mikroorganizmov, vpijata vlago, ne širita neprijetnih vonjav, kože ne dražita in ne povzročata alergij.

Bombažni vložki so darilo ženskam in okolju

Blagovna znamka Natura Femina že dobro desetletje predstavlja sožitje tistega, kar sodobna tehnologija danes zna vzeti iz narave in prenesti v žensko intimno nego. S pomočjo širokega znanja in dolgoletne tradicije smo v Tosami razvili izdelke, ki so naše darilo tako ženskam kot okolju. Vsi materiali, ki smo jih uporabili, so namreč popolnoma naravni in biorazgradljivi – od vrhnjega sloja do vpojnega jedra ter zaščitne folije, ki je narejena na osnovi škroba, in ne nazadnje tudi embalaže.

Nova podoba Nature Femine

Tosamina najbolj prestižna blagovna znamka pa je pred kratkim doživela korenito preobrazbo svoje podobe. Ob snovanju novega videza smo želeli, da bi bilo že na prvi pogled prepoznavno naravno bistvo ter da bi govoril o njenem zdravem poslanstvu. Nov, elegantnejši videz škatlic vložkov in tamponov danes zaokrožajo blagi pastelni in mehki zemeljski toni. Uporabili smo manj barv, izbrali pa smo ekološke, ki ne vsebujejo strupenih sestavin. Design je enostavnejši in bolj  prečiščen, prinaša pa jasna sporočila ter izžareva avtentičnost in iskrenost znamke.

Avtor: Tosama d.o.o.; Foto: Tosama d.o.o.

Tagi