Nagradna igra: Mama je ena sama. Rad, rada jo imam.

Lahko bi rekli, da je marec “ženski mesec”. Mesec, v katerem se izpostavlja žensko, njeno vlogo v družbi in družini. Vloga ženske se je skozi stoletja spreminjala, s svojo energijo in znanjem pa je vplivala na spreminjanje odnosov v relaciji med moškim in žensko.

Vloga ženske kot matere je bila v preteklosti precej omejena. Pretežno je skrbela za gospodinjska opravila in vzgojo otrok. S prihodom industrializacije se je žensko vse več vključevalo tudi v proizvodno in poslovno okolje, kjer si je skozi desetletja izborila tudi odgovornejše vodilne pozicije.

Ženska se je tekom družbene evolucije znašla v dveh mehurčkih, enem, v katerem sta zaželena ljubečnost in mirnost, drugem, ki zahteva energičnost in proaktivnost. Vključenost ženske kot matere na različnih področjih vse pogosteje pripelje do točke, ko matere postavljajo sebe na zadnje mesto in se s tem prikrajšajo za trenutke, namenjene prav sebi.

V sodelovanju z Oxygen Centrom iz Domžal prirejamo nagradno igro, kjer želimo nagraditi eno izmed mam in ji podariti inovativno kisikovo terapijo v prijetnem in mirnem ambientu. Sofio Kokot iz Oxygen Centra smo povprašali, zakaj se ženske pogosto odločajo za preizkus kisikove terapije.

Ženske se odločajo za hiperbarično kisikovo terapijo iz več različnih razlogov, ki so pogosto odvisni od njihovega življenjskega obdobja, stopnje telesne aktivnosti in specifičnih težav, s katerimi se soočajo.

Terapija je primerna tako za mamice po porodu in mlade mamice, ki se pogosto soočajo s stresom in utrujenostjo, kot tudi za zelo aktivne mamice, ki si želijo sprostitev in regeneracije telesa. Hiperbarična kisikova terapija je privlačna zaradi svoje sposobnosti zmanjševanja vnetij, spodbujanja regeneracije tkiva in izboljšanja kognitivnih funkcij. Študije kažejo, da lahko nekaj zaporednih terapij lahko pomaga zmanjšati simptome poporodne depresije ter izboljšati splošno počutje in energijo. Poleg tega povečana količina raztopljenega kisika v celicah pospeši celjenje brazgotin, kar pa je pri mamicah po carskem rezu kot naročeno.

Za marsikatero mamico, ki je čez cel teden zelo aktivna, ji hiperbarična kisikova terapija predstavlja sprostitev, istočasno pa pospeši regeneracijo celega telesa. Ženske, ki se ukvarjajo s športom ali drugimi fizično zahtevnimi dejavnostmi, velikokrat pridejo preventivno, da preprečijo nastanek poškodb, saj s povečano količino raztopljenega kisika pospešimo proces celjenja ter zmanjšamo vnetja.

Zelo pomemben vidik terapije pa je tudi upočasnjeno celično staranje, kar s  preprostimi besedami pomeni, da preprečimo nastanek gubic in zmanjšamo simptome starostih sprememb na koži. Hiperbarična kisikova terapija omogoča, da se celice naše kože bolje obnavljajo in regenerirajo, kar vodi v bolj mladosten in sijoč videz kože. Prav tako izboljšamo prekrvavitev, pospešimo dostavo hranil in kisika do kožnih celic, kar dodatno spodbuja njen zdrav in mladosten videz. S tem ženske ne le izboljšujemo svoj videz, temveč tudi skrbimo za dolgoročno zdravje in vitalnost svoje kože.

Na terapijo pogosto prihajajo tudi starejše gospe, ki se srečujejo s kroničnimi težavami, kot je artritis, in pa bolečinami v sklepih ter križu. Hiperbarična kisikova terapija jim prinese olajšanje bolečin, izboljša gibljivost sklepov in poveča energijo ter, kar je najpomembnejše, izboljša splošno počutje in s tem kakovost našega vsakdanjika.

Prihajajoči materinski dan naj bo poseben. Vzemite si čas in izrazite svojo hvaležnost in ljubezen do mater. Izrazite jim spoštovanje za vse, kar so storile za vas in pri tem ostale nesebične. Nagradite jih s toplim objemom, lepo besedo in rožico. Z nekaj sreče vam bomo pomagali tudi pri izbiri darila ENKRATNI OBISK KISIKOVE TERAPIJE.

Nagradna igra

Sodelujte v nagradni igri in si s pomočjo pravilnega odgovora ter kančka sreče priborite 1x 90 min trajajočo KISIKOVO TERAPIJO v Oxygen Centru. Nagradna igra poteka izključno na portalu domžalec.si (preko spodnjega obrazca), od četrtka 21. marca 2024, do vključno nedelje, 24. marca 2024, do 24. ure. Žrebanje bo potekalo v ponedeljek, 25. marca, ko boste lahko tudi prevzeli darilni bon in ga izročili svoji mami.

 

Izžrebanec/ka (ime in priimek) bo objavljen na spletni strani www.domzalec.si v ponedeljek, 25. marca 2024.

*******************************************************
Nagradna igra je zaključena

 

Nagradna igra je zbudila veliko zanimanja in srečna izžrebanka, ki prejme 1x 90 min trajajočo kisikovo terapijo v Oxygen Centru je:

  • ga. Karmen Koprivec

Iskrene čestitke!

Nagrajenka bo o prevzemu nagrade obveščena po e-mailu.

Avtor: Saša Obersnu; Foto: Oxygen Center, canva.com

Tagi