Nagovor župana Tonija Dragarja ob prvem šolskem dnevu

Poletne počitnice se poslavljajo in pred nami je novo šolsko leto. Verjamem, da ste počitnice preživeli čim bolj brezskrbno, pestro in zabavno ter se zadovoljni, zdravi in polni novih moči vračate v šolo. Verjetno ste radovedni, polni pričakovanj, kaj vam bo prineslo to leto?

Šolsko leto bo zopet zanimivo in ustvarjalno, pridobili boste nova znanja, spretnosti in navade, ki vam bodo pomagala v vašem življenju. Te cilje boste lažje dosegli skupaj z učitelji, starši, brati, sestrami in sošolci. Pred vami je leto novih načrtov, medsebojnega druženja in sklepanja novih znanstev. Potrudite se za prijateljstvo, medsebojno si pomagajte, bodite strpni in spodbujajte drug drugega.

Velikokrat je učenje naporno in se vam zdi odveč, vendar vedite, da le znanje omogoča uresničitev sanj, želja in pričakovanj, ki jih prinaša prihodnost. Sposobni, izobraženi in poklicu predani učitelji so vaši zavezniki in pomočniki, ki vas bodo usmerjali in pomagali na poti šolanja. Tudi sami boste gotovo spoznali, da je šola zakon, ker vam bo vse, kar boste v njej spoznali, zelo koristilo.

Drage učenke in učenci. Na prvi šolski dan in vse naslednje dni bodite zelo previdni na poti v šolo in domov. Čim prej se seznanite z najpomembnejšimi pravili v cestnem prometu, kje in kako lahko prečkate cesto, križišče, ipd.

Dragi vozniki. Otroci so kot prometni udeleženci nepredvidljivi, prometne predpise si razlagajo po svoje (predvsem prometne znake, ki obveščajo o varni hoji), poleg tega ne zmorejo pravilno oceniti hitrosti in oddaljenosti bližajočega se vozila. Zato moramo za njihovo varnost skrbeti mi, vozniki!
Trenutek nepazljivosti nam lahko za vedno spremeni življenje. Poskrbimo, da do takšnih nesrečnih trenutkov ne bo prišlo. Otroci so enkratni in neponovljivi, vredni vseh naših naporov in prizadevanj, da bo njihova pot varna.

Dragi otroci, srečno na poti, srečno na cesti in pa seveda – srečno v vrtcu ali šoli!

Toni Dragar
župan Občine Domžale

Komentarji uporabnikov
Tagi