Mesec znanja v CČN Domžale – Kamnik

S ciljem povečevanja učinkovitosti ravnanja z odpadno vodo v Centralni čistilni napravi Domžale – Kamnik že vrsto let organizirajo strokovne seminarje in delavnice s področja čiščenja odpadne vode. Med njimi so tudi brezplačna strokovna srečanja, ki so jih projektno poimenovali Mesec znanja in za katere velja veliko zanimanje. Z njimi si prizadevajo povezovati znanje, dosežke, nove tehnologije in ljudi, ki razumejo pomen implementacije novih pristopov in rešitev v procese čiščenja odpadnih voda.

Tovrstno strokovno povezovanje je namreč pomembna podlaga za nadaljnje spremembe, zato v CČN tudi letos z aktualnimi vsebinami izpostavljamo novosti, praktične rešitve in dobre prakse. »Med predavatelji so izbrani in ugledni strokovnjaki z različnih področij, ki bodo slušatelje usmerili k boljšemu razumevanju bioloških procesov, kemijskih reakcij in tehnoloških zahtev za doseganje trajnostnih ciljev, kot je zmanjšanje tveganj za naše okolje«, pravijo v CČN Domžale – Kamnik.

V okviru Meseca znanja 2017 bodo tako jutri, 16. maja, na sedežu CČN Domžale – Kamnik na Študljanski 91 v Domžalah od 8. do 16. ure potekala predavanja na temo deamonifikacije kot naprednega postopka za čiščenje odpadnih voda z visoko koncentracijo dušika, uporabe kationskih emulzij v postopkih obdelave vode ter MBBR tehnologije prihodnosti. Uvodoma bosta udeležence nagovorila Marjan Šarec, župan Občine Kamnik, in Suzana Stražar, direktorica Urada za upravljanje z vodami z Direkcije RS za vode na MOP.

Naslednji torek, 23. maja, bodo v istem terminu vsebine povezane z izborom učinkovitega sistema prezračevanja, meritev in naprednega vodenja procesov ter novih pristopov k projektiranju čistilnih naprav. Uvodna nagovora bosta prispevala župan Občine Domžale Toni Dragar in prof. dr. Mihael J. Toman z Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: CČN Domžale – Kamnik
Tagi