Kako se znebiti mozoljev?

Mozolji oziroma akne so pogosta kožna bolezen, ki je prisotna predvsem pri najstnikih, veliko ljudi pa se z njo sreča tudi v odraslem obdobju. Pojav mozoljev lahko močno vpliva na našo samozavest, saj se najpogosteje pojavijo na obrazu, zato je dobro vedeti kako si lahko pomagamo.

Poleg pojava na obrazu, se lahko mozolji pojavijo tudi na vratu, hrbtu, ramenih in prsih. Natančen vzrok za pojav mozoljev in aken ni popolnoma znan, vendar je jasno, da imajo tudi hormonske spremembe in stanja na površini kože (npr. zelo iritirana koža) vlogo pri nastanku mozoljev.

Pomembno je zavedanje, da na nastanek mozoljev ne vpliva pomanjkanje higiene, temveč so vzrok pogosto hormonske spremembe (npr. prenehanje jemanja kontracepcijskih tablet, nereden menstrualni cikel, policistični jajčniki, …) prebava, stres, prehrana in psihološko stanje.

Kako si lahko pomagamo?

Nastanek mozoljev s preventivo lahko omilimo, težko pa v celoti preprečimo njihov nastanek. Medtem ko magične rešitve za preprečitev mozoljev žal ni, si vseeno lahko pomagamo s sledečimi preventivnimi ukrepi:

  • pravilna nega in čiščenje kože,
  • uporaba proizvodov, ki ne mašijo por,
  • izogibanje sintetičnim materialom, ki kože še dodatno dražijo,
  • pravilno prehrano (izogibanje mlečnim izdelkom, alkoholu in sladkorju).

Tako za preventivo kot kurativo pri nastanku mozoljev se lahko obrnete tudi na naravne alternative.

Obstaja veliko naravnih zdravil in krem za akne, pogosto pa posežemo tudi po nekaterih naravnih oblikah boja proti mozoljem, kot so:

  1. olje čajevca,
  2. eterična olja,
  3. zeleni čaj
  4. aloe vera
  5. dodatek cinka.

Te sestavine delujejo antiseptično in pomirjevalno. Pri naravnih učinkovinah je treba biti pozoren, ker ne ustrezajo nujno vsakemu (pri vnetnih aknah lahko dražijo kožo, povzročajo rdečico).  Izkazalo se je, da so številni naravni načini zdravljenja aken učinkoviti le ob dosledni in dolgotrajni uporabi.

Veliko bolj preverjena metoda zdravljenja proti mozoljem in aknam pa je uporaba za to namenskih krem in mazil – vendar pozor, potrebno je uporabljati izdelke, ki niso komedogeni, torej, ne povzročajo novih mozoljev.

Rilastil – specialna linija za nego mozoljev

Rilastil je priznana italijanska znamka lekarniške kozmetike vrhunske kvalitete, a hkrati tudi cenovno dostopna. Rilastilova kozmetika poskrbi za celotno nego kože – od čiščenja do toniranja, nanosa kreme in seveda boja proti mozoljem.

In prav proti mozoljem ima Rilastil učinkovito linijo  – Rilastil Acnestil. Linija je primerna  za mastno, mešano in aknasto kožo. Poleg čistilnega gela in pene za obraz ter 2 krem proti mozoljem (vlažilna in matirajoča) pa ima Rilastil Acnestil tudi 2 nova produkta:

Rilastil Acnestil mikropiling, nežen kislinski piling, ki preprečuje nastanek novih mozoljev in Rilastil Acnestil PB gel, ki kožo vlaži, pomirja in uravnava delovanje sebuma.

Rilastil Acnestil pa ponuja tudi posebno Aknestil SPF 50+ sončno kremo prav za aknasto kožo – prav to pa je ena izmed velikih prednosti omenjene linije.

Namreč pri aknasti koži je SPF zaščita zelo pomembna, ker gre za vneto kožo, ki jo je potrebno zaščitit pred škodljivimi sončni žarki.. To je kozmetika, ki jo mora imeti vsak!

Prav ta kozmetika – ta dva nova produkta – se odlično obneseta tudi kot dodatka k negi mešane kože brez mozoljev,  saj ne maši pore, zmanjša nastanek ogrcev in uravnava delovanje sebuma.

Če imate aknasto kožo je zelo priporočljivo, da uporabljate celotno linijo ene znamke, tako za osnovno nego (čistilo, tonik, krema), kot tudi za serum in očesno kremo. Ob uporabi vlažilnega gela, čistilnega mikropilinga ter maske za obraz pa vam bo koža nadvse hvaležna!

Rilastil Acnestil je učinkovit piling za čiščenje aknaste kože.

V izogib pojavu novih mozoljev svetujemo vsakodnevno čiščenje kože, izdelke primerne za vaš tip kože, izogibajte se dotikanju obraza, priporočamo pa tudi menjavo vzglavnika 1x tedensko. Rjuhe in prevleke lahko nabirajo odmrle kožne celice in bakterije, ki lahko zamašijo pore. Redno bi morali tudi umivati ​​predmete, kot so čopiči za ličenje, brisačke za obraz in mobilne naprave.

Akne imajo lahko različne vzroke in tisto, kar deluje pri eni osebi, morda ne bo delovalo pri drugi. Zato vedite mozolji, aknavost…. Nič, prav nič v tem življenju ne gre na hitro. Zato, dajte svoj čas tudi vaši koži.

Pri aknasti koži je zelo pomembna tudi dnevna nega kože. Predlagamo, da si zjutraj obraz umijete samo z vodo, si nanesete tonik, ki kožo pomiri ter uporabite vlažilno kremo za obraz proti mozoljem. In nato ne pozabite na zaščitno kremo SPF 50 +.

Podobno rutino priporočamo tudi pred spanjem – umijte si obraz z nežnim čistilnim sredstvom, ki ni komedogeno in preprečuje nastanek novih aken,  uporabite tonik lahko tudi  serum ter nanesite kremo za nečisto kožo.

Za čiščenje obraza je odličen tudi  Biodroga Cleansing čistilni fluid ter Biodroga losjon za nečisto kožo. Zjutraj – kot omenjeno – obraz umijte obraz samo z vodo, zvečer pa ga očistite s fluidom. Obraz si tako zjutraj kot zvečer umijte nežno in se izogibajte pretiranega čiščenja ter draženja kože.

Biodroga je koži prijazna profesionalna znamka kozmetike s 60-letno tradicijo in zagotavlja preverjene učinkovine, ki ponujajo takojšnje učinke.

Rutino čiščenja ponavljajte dlje časa, priporočamo pa, da uporabljate izdelke iste blagovne znamke, vsaj ob začetku nege.

Za več informacij se lahko obrnete tudi na specializirano kozmetično trgovino s priznanimi blagovnimi znamkami E–parfumerija, kjer vam bodo z veseljem svetovali in vam pomagali do lepe ter negovane kože.

Naročnik oglasa: EPARFUMERIJA

 

Tagi