Kako oskrbeti kožo, opečeno od sonca?

Poletje je tukaj in s seboj prinaša vroče dni, ki smo jih vsi že nestrpno pričakovali. S tem, ko uživamo v sončnih žarkih, pa ne smemo pozabiti na ustrezno zaščito kože.

Sončne opekline so pogosta težava, ki se lahko zgodi tudi ob najbolj previdnem sončenju. Zato je pomembno vedeti, kako se odzvati, če do njih pride.

Kako pravilno ukrepati, ko nas opeče sonce?

  1. Izogibajte se tesnim oblačilom: Opečena koža potrebuje zračenje. Nošenje tesnih oblačil lahko draži in poslabša vnetje. Namesto tega izberite ohlapna oblačila, ki ne bodo stiskala kože.
  2. Redno hidrirajte kožo: Sončne opekline lahko kožo dehidrirajo. Zato je ključno piti veliko vode in uporabljati vlažilne kreme, da ohranite kožo navlaženo.
  3. Ne nanašajte ličil na opečeno kožo: Ličila lahko dražijo in poslabšajo stanje opečene kože. Namesto tega raje uporabljajte hladilne gele ali kreme, ki pomirjajo kožo.
  4. Ne dražite opečene kože: Praskanje ali luščenje opečene kože lahko poslabša stanje. Namesto tega nežno nanesite vlažilno kremo, da koži pomagate pri naravnem celjenju.

Svetujemo, da že vnaprej poskrbite za zaščito pred soncem z uporabo zaščitnih sredstev, izogibajte se najbolj vročim uram dneva in poskrbite za redno hidracijo.

Vir: vizita.si

Karin Božič Zupančič; Foto: freepik.com

Tagi