Irena Skuk: Kako izbrati pravo vadbo zase

V organizaciji BODIFIT Domžale in Knjižnice Domžale je v četrtek, 5. januarja 2017, v prostorih domžalske knjižnice potekalo predavanje na temo "Kako izbrati pravo vadbo zase". Predavateljica Irena Skuk je udeležencem predavanja z nasveti pomagala, kako naj bi sami zase izbrali vadbo, ki je primerna prav za določeno posamezno osebo, ki bo prav tej osebi odgovarjala in jo na učinkovit način pripeljala do željnega cilja.

"Ni preprosto izbrati dobrih in učinkovitih stvari zase. Univerzalna formula za lepo in zdravo telo ne obstaja – vsak človek je svet zase, ima svoje potrebe, omejitve, specifike, želje. Prepoznati in upoštevati posameznika celostno zagotavlja učinkovite in uspešne rezultate", je dejala na začetku predavateljica Irena Skuk. Strokovno jedro Bodifita sestavljajo različni priznani strokovnjaki s področij rekreacije, športa, prehrane, preventive, medicine, plesa, fitnesa in drugih oblik vadbe. Načelo Bodifit programa je povezovanje, usposabljanje ter osveščanje širše množice na poti do uravnoteženega načina življenja.

BODIFIT program vključuje fitnes, skupinske vadbe, pilates ter osebno trenerstvo. Pri Bodifitu že od leta 2000 razvijajo različne vadbene pristope in programe ter vlagajo veliko časa in energije v strokovne kadre, ki so tako usposobljeni na najvišjem nivoju. Na temeljih večletnih nepogrešljivih izkušenj so zgradili lep in nadvse sistematično organiziran program, ki zajema redna izobraževanja, nadgrajevanje že usvojenega znanja, potrditev pridobljenih veščin. Vse to so vsakoletna stalnica in obveza ter dolžnost strokovnega kadra za delo s strankami na najvišjem nivoju.

Pri Bodifitu imajo čez vse leto več kot 200 aktivnih vadbenih terminov na teden, ki zajemajo vadbe pilates, joga pilates, just fit, oblikovanje telesa, TNZ, cycling …, kar je daleč največ v Sloveniji. Pri njih prav vsak najde zase vadbo, ki mu najbolj pristaja. Redno skrbijo za osveščenost ljudi o tem, kako pomembno je vključevanje rednega gibanja v svoj vsak dan.

"Posamezniki, ki so želeli izkusiti čarobnost gibanja, sprašujejo, kako so doslej sploh lahko živeli brez gibanja. Tako zelo se jim je namreč kakovost življenja dvignilo", je dejala predavateljica.

Po Sloveniji imajo sedem Bodifit centrov: Bodifit Studenci, Bodifit Fontana, Bodifit City, Bodifit Domžale, Bodifit Kamnik, Bodifit Celje in Bodifit Ljubljana. Njihov cilj pa je obiskovalcem obrazložila predavateljica: "Vsekakor želimo biti v prihodnje še boljši, odpreti še več centrov, prenesti duh in poslanstvo v več slovenskih mest (prodiramo pa tudi že na Madžarsko in Hrvaško ter v Avstrijo, Srbijo, Italijo in Nemčijo) in na ta način pomagati še več ljudem do boljšega fit počutja, hkrati pa seveda slediti osnovnim načelom, temeljem, ki smo jih postavili davnega leta 2000: Strokovnost, kakovost in posluh ter celostna skrb za vadeče".

In ker je Bodifit slovenska mednarodno uveljavljena znamka, ki predstavlja strokovnost na področju rekreacije, fitnesa in wellnessa, širijo ozaveščanje o pomembnosti redne rekreacije ter zdravega načina življenja, saj je z njimi zmeraj zanimivo, dinamično, aktivno in zabavno, ne dvomimo, da jim to nebi uspelo.

Več informacij pa najdete na: http://bodifit.net/

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi