Društvo diabetikov Domžale letos obeležuje 30-letnico delovanja

Društvo diabetikov Domžale, ki bo letos leto obeležilo 30-letnico delovanja, praznovanje bo predvidoma v prvi polovici novembra letos, vključuje preko 450 članic in članov iz občin Domžale, Trzin, Mengeš, Lukovica in Moravče. V vseh teh letih delovanja v društvu skrbijo za ozaveščanje, informiranje in izobraževanje njihovih članov in njihovih sorodnikov ter širše družbene skupnosti o bolezni sami in njenih možnih posledicah.

Vsako leto se članice in člani zberejo na rednem letnem Občnem zboru društva. Letos so ga imeli v četrtek, 25. februarja 2016, v Kulturnem domu na Viru, kjer so najprej pogledali v preteklo leto, v nadaljevanju pa so si začrtali cilje za leto 2016. Ker je bil predsednik društva Brane Peterka zaradi operacije odsoten, je v uvodu nekaj besed vsem zbranim članicam in članom spregovorila tajnica društva Mojca Grčar. Uradni del programa je z recitacijo pospremila Anica Kvas. Občnega zbora pa so se poleg člani in članov društva udeležili tudi predstavniki gorenjskih društev, s katerim domžalsko društvo zelo zgledno sodeluje. Slavnostni govornik na prireditvi je bil Peter Miklavčič, predsednik Zveze društev diabetikov Slovenije, kjer bodo letos obeležili 60 let delovanja.

Članice in člane društva ter goste je v uvodu Občnega zbora nagovorila Mojca Grčar.

V Društvu diabetikov Domžale dajejo  velik poudarek na telesni aktivnosti, saj si s tem tudi povečujejo kakovost življenja. Med aktivnostmi društva, ki jih izpolnjujejo vsako leto so razna predavanja o sladkorni bolezni, zdravi prehrani in zdravem načinu življenja, edukativna okrevanja, pohodi in srečanja ter sodelovanje z zaposlenimi v Zdravstvenem domu Domžale ter drugimi za omilitev, omejitev in preprečevanje sladkorne bolezni. Ker so njihove aktivnosti bolj ali manj skupinske, bi lahko dodali, da gre pri tem tudi za druženje, ki ga je v današnjem času zaradi hitrega tempa življenja čedalje manj.

V Društvu diabetikov Domžale vabijo vse, ki se soočajo s sladkorno boleznijo, da postanejo dejaven član njihovega društva. Njihov sedež se nahaja v Zdravstvenem domu Domžale, Mestni trg 2, 1230 Domžale. Kontaktirate jih lahko preko e-pošte: dddomzale@gmail.com, ali v času uradnih ur ob sredah med 9. in 12. uro, po telefonu 01/721 42 79.

Več o njihovem delovanju si lahko pogledate v zgornjem videu!

Dodatne foto utrinke pa si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi