Dan odprtih vrat zobozdravniških ambulant

Projekt Ustno zdravje pri Odboru za zobozdravstvo Zdravniške zbornice Slovenije letos poteka že četrto leto. Letošnja novost je akcija Dan odprtih vrat zobozdravniških ordinacij. V ponedeljek, 10. oktobra 2022 bo tako več kot 50 zobozdravniških ambulant iz vseh delov Slovenije ponudilo brezplačen posvet o ustnem zdravju in težavah, ki jih imajo pacienti.

V akciji sodeluje več kot 50 zobozdravniških ambulant iz vseh delov Slovenije, razpisanih je več kot 250 terminov, na katerih bodo zobozdravniki pacientom ponudili posvet o njihovem ustnem zdravju in težavah, ki jih imajo. Posvet je namenjena predvsem tistim pacientom, ki nimajo zobozdravnika ali pa ga že dolgo niso obiskali.

Posvet bo trajal 15 ali 30 minut, za pacienta je brezplačen in brez vsakih obveznosti. V tem času se zobozdravstvene storitve ne bodo izvajale. Ordinacija tudi ni obvezana, da mora pacienta kasneje sprejeti v obravnavo.

Razpored zobozdravniških ambulant, ki so vključene v projekt (med njimi so tudi zobozdravniške ambulante iz Domžal, Mengša, Radomelj in Trzina) in prosti termini za naročanje so objavljeni na spletni strani, ki jo je pripravil Gospodar zdravja.

  • Domžale – Zobna ordinacija IRIDENT, Tjaša Žitnik Kadivnik , dr. dent. med.
  • Mengeš – Kamadent, Ingrid Katarina Maček , dr. dent. med.
  • Radomlje – DMC Praprotnik, Andrej Perić , dr. dent. med.
  • Radomlje – DMC Praprotnik, Matej Praprotnik , dr. dent. med.
  • Trzin – SISU zobozdravstvo, Kiara Hauptman , dr. dent. med.

Aktivirana je tudi telefonska številka 069 920 475, preko katere poteka naročanje vsak delovnik med 9. in 11. uro.

V kolikor imate kakšno zdravstveno dokumentacijo predhodnih obravnav, jo lahko prinesete s seboj.

POMEMBNO: Rezerviranega termina se udeležite, saj v nasprotnem primeru zasedete mesto nekomu, ki bi se akcije rad udeležil. Če ugotovite, da na pregled ne boste mogli priti, v ordinacijo to čimprej sporočite.

Petra Petravič; Foto: Zdravniška zbornica Slovenije/canva.com

 

Tagi