Domžale v znamenju varnosti pacientov

Ob Svetovnem dnevu varnosti pacientov je danes, v torek, 17. septembra 2024, v Zdravstvenem domu Domžale potekal dan odprtih vrat. Dogodka se je udeležila tudi županja Občine Domžale, mag. Renata Kosec, ki se je srečala z direktorico Zdravstvenega doma Domžale, mag. Renato Rajapakse, vodjo Centra za krepitev zdravja Domžale, Andrejo Heine, ter občani in občankami.

Na informativnih stojnicah so mimoidoči lahko pridobili dragocene informacije o varni uporabi zdravstvenih storitev, s poudarkom na pomenu sodelovanja med lokalno skupnostjo, zdravstvenimi delavci in bolniki. Letošnji dogodek je potekal pod geslom “Pravilno je varno”, ki je bilo tudi osrednje sporočilo predstavitev različnih društev. Svoja prizadevanja za ozaveščanje in podporo pacientom so predstavili Društvo diabetikov Domžale, Društvo Parkinson Slovenija ter Društvo za fibromialgijo.

Poleg dneva odprtih vrat bo v Domžalah Svetovni dan varnosti pacientov obeležen tudi s simbolično osvetlitvijo občinske stavbe v oranžno barvo, ki bo v nedeljo, 22. septembra 2024, v večernih urah opozarjala na pomen varnosti pacientov v zdravstvenem sistemu.

Vir: Občina Domžale

Karin Božič Zupančič; Foto: Občina Domžale

Tagi