5 razlogov za razlike v ceni implantatov

Ste se pri pregledovanju cen zobnih implantatov spraševali zakaj so nekateri dražji drugi pa cenejši? Razlogov je veliko in v tem prispevku boste natančno izvedeli zakaj. Preberite do konca in enkrat za vselej boste vedeli na kaj vse si morate odgovoriti pred odločitvijo.

Kaj torej vpliva na ceno?

  • Vijačenje ali lepljenje –  Priporoča se vijačenje in odsvetuje lepljenje.
  • Kirurg ali zobozdravnik – Priporoča se, da implantiranje vedno opravi kirurg specialist in ne zobozdravnik.
  • Postopek vgradnje – Priporoča se, da se opravi po sistemu vijačenja in ne sistemu cementiranja ter da se vedno počaka nekaj mesecev, da se zaključi postopek osetointegracije.
  • Material implantata – Priporoča se, da se vstavi material mednarodno priznanega proizvajalca, ki ima tradicijo in priznano blagovno znamko.
  • Material krone –  Priporoča se, da se izbere kvalitetnejše materiale, kot je cirkonij. Tudi tukaj priporočam na pozornost pri proizvajalcu materiala.

Vijačenje ali lepljenje

Nekateri zobozdravniki impantata ne privijačijo ampak le “zalepijo”. Pri cementiranju prevlek na implantat lahko pride do zatekanja dlesni pod cementom. Vijačenje, nam ob kakršnikoli zobni težavi omogoči, da prevleko elegantno odvijemo, odpravimo težavo ter privijemo nazaj. Poleg tega lahko cement tudi poči in v tem primeru, začnejo različne bakterije prodirati pod zob, kar lahko povzroči gnitje in razvoj težav pod samo krono. Teh primerov ni malo, zato se svetuje vijalačenje, ker ni mase, ki bi lahko počila. Poleg tega v primeru sanacije ni potrebno uničiti oziroma odžagati tudi krone ampak se ta zgolj odvijači in nazaj privijači.

Kirurg ali zobozdravnik?

Bodite pozorni: Pri nekaterih ponudniki, celoten postopek opravi le zobozdravnik. Priporočamo, da se kljub nekoliko dražji rešitvi, odločite za kliniko, kjer implantiranje vedno opravi kirurg specialist, saj je implantat za kvalitetno izvedbo potrebno namestiti z izjemno natančnostjo in znanjem ter izkušnjami iz področja kirurgije.

V Kliniki Primadent implantiranje vedno opravi kirurg specialist.

Zakaj ne vse v enem obisku?

Osteointegracija je nujna, da se kost zlije na vsadek, da postane dovolj stabilen, sicer se lahko pojavijo težave. Na žalost je to postopek, ki ga ni mogoče pospešiti. Traja približno 2-4 mesece. Ko je osteointegracija končana, je zobni implantat dokončno stabilen in z njim ne bo težav. Če tega ne storimo lahko pride do zavrnitve tujka in s tem majanja zoba, vnetij in okužbe, kar pa je potem sila neprijetno in je potrebna dolgotrajna sanacija.

Material implantata

Veliki prihranki v ceni so možni tudi pri izbiri vsadkov “V Kliniki Primadent uporabljamo le Straumann in Neodent zobne vsadke, ki so varni za zdravje in praktično najboljši na svetu, saj ne želimo tvegati kakršnekoli okužbe ali alergije pri pacientih,” pojasnjuje Uroš Krmac, direktor Klinike Primadent. Pri najcenejših različicah pa se pogosto uporabljajo materiali iz Kitajske ali pa celo doma oziroma interno izdelani materiali, kjer se kakovost težko preveri in zato obstaja povečano tveganje za potencialne težave.

Material krone

Tudi krone so izdelane iz različnih materialov. Od najcenejšega akrilata do dražjih cirkonijev. tudi pri Cirkoniju se vedno prepričajte za katerega proizvajalca se klinika odloča. Tudi cirkonij namreč nekateri kupujejo od lokalnih proizvajalcev, medtem, ko se nekateri odločajo za priznane blagovne znamke, kot so Ivoclar,  Shofu in ostali, ki so na tem področju vodilni v svetu.

Naročnik oglasa: Klinika Primadent

 

Tagi