Zdaj je pravi čas! V podjetju REAM v Trzinu so odprli vrata svežine!

Kljub temu, da smo šele na pragu pomladi in da je poletje še malce oddaljeno od nas, pa je vseeno sedaj pravi čas, da začnemo razmišljati o tem, kako se bomo poleti spopadli z vročino. Bolje je, da mi presenetimo vročino, kot ona nas. Če bomo o nakupu klimatske naprave razmišljali že danes, potem bodo naše skrbi poleti veliko manjše, zadovoljstvo pa toliko večje, saj nas bo doma, v pisarni, delavnici ali pa v počitniškem stanovanju čakalo hladno zavetje. Lahko naredite pa tudi korak naprej in sicer, da se odločite za toplotno črpalko, ki nudi najvišje udobje in velik prihranek. Toplotna črpalka pozimi greje, poleti pa hladi.

Če potrebujete strokovno svetovanje pri nakupu toplotne črpalke ali klimatske naprave, je sedaj pravi čas, saj v podjetju REAM d.o.o. v Trzinu te dni poteka tradicionalni hišni sejem, na katerem predstavljajo tudi vse letošnje novosti. Spomladanski hišni sejem, ki je letos na sporedu že peto leto zapored, poteka od torka, 3., do petka, 6. marca 2020, med 10. in 18. uro. Na hišnem sejmu boste iz prve roke dobili vse potrebne informacije o klimatskih napravah in toplotnih črpalkah, katere distributer je podjetje REAM d.o.o. Seveda si na razstavnem prostoru lahko tudi ogledate vse obstoječe modele in novosti. Tako predstavljajo toplotne črpalke in klimatske naprave blagovne znamke Mitsubishi Electric, klimatske naprave Kaysun ter prezračevalne naprave Lossnay.

Aleš Pirc iz Podjetja REAM d.o.o. nam je na hišnem sejmu podrobno predstavil vse obstoječe modele in letošnje novosti.

Podjetje REAM d.o.o. odpira vrata v boljše življenje

V podjetju REAM d.o.o., ki ima svoj sedež na Špruhi 19, v Industrijski coni Trzin, so na področju klimatizacije in strojnih instalacij aktivno na slovenskem trgu prisotni že od 1996. So uvoznik in distributer za celotno paleto proizvodov za hlajenje, ogrevanje in prezračevanje proizvajalca Mitsubishi Electric, enega najbolj znanih in prepoznanih kot najbolj kvalitetnih blagovnih znamk. Podjetje REAM d.o.o. je distributer za omenjeno blagovno znamko od leta 2001, kar pomeni že kar dolgo tradicijo. Od leta 2017 so zastopniki nove španske blagovne znamke klimatskih naprav in sistemov Kaysun by Frigicoll. Kaysun je španska blagovna znamka z azijskim poreklom. Zajema program klimatskih naprav in sistemov za gospodinjsko in splošno uporabo, za profesionalno uporabo, VRF sisteme, hladilne agregate, konektorje, toplotne črpalke …

V podjetju REAM d.o.o. so uvoznik in distributer za celotno paleto proizvodov za hlajenje, ogrevanje in prezračevanje proizvajalca Mitsubishi Electric.

Njihov moto je, da so vse stranke, od veleprodajnih do končnih kupcev zadovoljne in da imajo sami tudi zelo razvito oprodajno mrežo. Se pravi, svoj zaposlen servis na terenu in pa servis v fizični obliki na sedežu podjetja v Trzinu. Potrebno je tudi poudariti, da za njihovimi dejanji stojijo izkušnje, ki so jih pridobivali skozi vrsto preteklih let, zaupanje, ki so ga pridobili s strani njihovih kupcev in strokovnost, ki jo stalno nadgrajujejo z novim znanjem.

Posebnost podjetja je hišni sejem, ki letos poteka že peto leto zapored

Po besedah Aleša Pirca so njihovi hišni sejmi namenjeni predvsem kupcem, ki jih zanima tehnika proizvajalcev, katere podjetje REAM d.o.o. predstavlja na slovenskem trgu. Hišni sejem prirejajo z namenom, da lahko končnim strankam, inštalaterjem, arhitektom in projektantom svetujejo pri snovanju klimatskih sistemov ter nakupu klimatskih sistemov. Takšen sejem je smiseln in koristen, saj se na njem o marsikaterih stvareh in problemih lahko poglobljeno pogovorijo s strankami. Zadnje čase večji poudarek na sejmu dajejo tudi vedno bolj pomembnemu segmentu tehnike, s katero se ukvarjajo v njihovem podjetju – toplotnimi črpalkami. Hišni sejem je namenjen tudi končnim strankam, kjer jim poleg svetovanja in pomoči pri izbiri najboljše rešitve, ponudijo tudi povezavo z njihovimi zvestimi partnerji, kot so inštalaterji, vodoinštalaterji, elektroinštalaterji …

Hišni sejem je v podjetju REAM d.o.o. postal že tradicionalen.

Toplotne črpalke Mitsubishi Electric

Podjetje REAM d.o.o. toplotne črpalke Mitsubishi Electric na slovenskem trgu predstavlja od leta 2001. Te toplotne črpalke so zelo popularen produkt pri izbiri načinov ogrevanja, pa naj bo to pri novogradnjah kot pri obstoječih gradnjah. Letošnja novost je nova avtomatika v notranjih enotah modelov generacije T. To se navzven sicer ne vidi, omogoča pa eno bistveno novost, to je meni v slovenskem jeziku. Novost je tudi eko način ogrevanja sanitarne vode. Tehnično gledano to pomeni, da ima bojler sanitarne vode dve tipali. To pomeni, da lahko celotno prostornino bojlerja ogrevamo hkrati ali pa nastavimo na tako imenovani počitniški mod, da se ogreva samo zgornji del. Vse to pripomore do izboljšanih grelnih števil, izboljšanih izkoristkov in zmanjšanje porabe na letni ravni.

V primerih, ko je poleg zagotavljanja temperature ogrevalne vode potrebno vzdrževati tudi polno moč ogrevanja, nam v pomoč priskoči patentirana tehnologija Zubadan. S svetovno priznano tehnologijo Zubadan je omogočeno doseganje nominalne moči ogrevanja tudi pri zunanji temperaturi -15°C. Zaradi tehnologije »Flash Injection« pa sistemi toplotnih črpalk Zubadan nemoteno delujejo tudi pri temperaturi okolice objekta -28°C. So pa po besedah Aleša Pirca za leto 2021 na področju toplotnih črpalk Zubadan predvidene določene spremembe, katere bodo predstavili na hišnem sejmu prihodnje leto.

Toplotne črpalke so zelo popularen produkt pri izbiri načinov ogrevanja.

Največja novost pri zunanjih enotah so nizko temperaturne oziroma toplotne črpalke Mitsubishi Electric iz serije Ecodan, moči 4, 6 in 8 kilovatov. Gre za novo šasijo zunanje enote z nizko priklopno močjo. Najpomembnejša razlika od predhodnice je, da za delovanje uporablja hladilno sredstvo R32, ki ima nižji GWP. To pomeni, da je ta enota iz ekološkega vidika bolj “zelena”. Izkoristki so jasno višji, tako v ogrevanju kot v ohlajevanju. Pri notranjih enotah v povezavi z zunanjimi enotami je na voljo še ena novost. Poleg 200 litrske bojlerske izvedbe nudijo še 170 litrsko boljlersko izvedbo in pa 300 litrsko boljlersko izvedbo. Po tlorisu so vse te enote enake, razlikujejo se samo v višini. Velja tudi omeniti, da je za omenjene toplotne črpalke možna subvencija iz EKO sklada.

Največja novost pri zunanjih enotah so nizko temperaturne oziroma toplotne črpalke Mitsubishi Electric iz serije Ecodan.

Klimatske naprave Mitsubishi Electric

Mitsubishi Electric je vodilni v svetu pri klimatskih sistemih za stanovanjske, trgovsko poslovne in prav tako industrijske objekte. V seriji Luxury oziroma v najvišji seriji klimatskih naprav Mitsubishi Electric generalnih sprememb ni, razen v tem, da se tudi 5 kilovatna tovrstna naprava lahko veže na multisplit sistem, kar do sedaj ni bilo mogoče. Nova serija z nekaj popravki pa to omogoča. Na voljo je v štirih barvah. Ker se v zadnjem obdobju veliko sprašujemo o čistosti zraka in okolja ter o odstranjevanju virusov, bakterij in prašnih delcev, velja omeniti, da ta naprava Luxury zmore vse to.

Mitsubishi Electric je vodilni v svetu pri klimatskih sistemih za stanovanjske, trgovsko poslovne in prav tako industrijske objekte.

Na sejmu so predstavljene tudi klimatske naprave Design iz serije Mitsubishi Electric, ki so skladne s sodobnimi arhitekturnimi smernicami.  Iz serije Mitsubishi Eletric je predstavljena tudi talna nizkostenska enota, ki prihaja v novi seriji, kar se na zunaj ne vidi. Novost je v tem, da se lahko povezuje z multisplit sistemi v uvidu novega hladila R32, ki je uporabljen v vseh teh novih sistemih. Standarda modela klimatskih naprav iz serije Mitsubishi Eletric sta APA modela, ki obstajata v dveh velikostih. Gre za tako imenovani “Price – Performance” model. Imata zelo visoki energetski izkoristek, hladivo R32, tedenski timer, ogrevanje do -15, ter že vgrajeno režo za morebitno vgradnjo WIFI vmesnika. Bodo pa po juniju letos vse te naprave že serijsko dobavljene z vgrajenimi WIFI vmesniki.

V nižji srednji razred klimatskih naprav iz serije Mitsubishi Eletric spada Smart model, ki je zelo popularen sezonsko oziroma cenovno dostopnejši. Gre za model, ki ima še vedno dobre lastnosti v smislu energetskega razreda in ima ekološko hladivo R32. Pri tem modelu je osnovnejša regulacija in tudi sami meniji so osnovnejši. Prav tako je za ta model možno dokupiti WIFI vmesnik, ki ga je možno inštalirati. Velja omeniti, da je v mesecu marcu ob nakupu določene kombinacije toplotne črpale oziroma do zapolnitve količin, možno dobiti še tovrstno klimatsko napravo.

V nižji srednji razred klimatskih naprav iz serije Mitsubishi Eletric spada Smart model, ki je zelo popularen sezonsko oziroma cenovno dostopnejši.

Prezračevalne naprave Lossnay

Prezračevalne naprave Lossnay uporabljajo tehnologijo toplotne izmenjave zraka. Osnovni princip delovanja toplotnih izmenjevalcev zraka Lossnay je izmenjava energije med notranjim toplotno nasičenim zrakom in zunanjim svežim zrakom. Ti sistemi so zelo uporabni tam, kjer centralna rekuperacija ni bila izvedena ali pa jo ni možno izvesti. Druga pozitivna lastnost teh prezračevalnih naprav je, da lahko regulira vsak prostor posebej.

VRF sistemi se uporabljajo kot sinonim za poimenovanje večjih klimatskih sistemov, ki jih sestavljajo številne notranje klimatske naprave (do 50 enot). Te prezračevalne naprave, ki so namenjene za večje stavbe (šole, vrtci, bolnice …), so zelo uporabne tudi pri nadgradnjah sistemov, kjer lahko z minimalnim gradbenim posegom klimatiziramo celotno zgradbo.

Klimatske naprave Kaysun by Frigicoll

Kaysun je španska blagovna znamka z azijskim poreklom, dodana pa mu je komponenta evropske tehnike in dizajna. Gre za zelo kvalitetne klimatske naprave in sisteme, omogoča pa enostavno montažo ter vzdrževanje. Tako notranja kot zunanja enota delujeta tiho z odlično energetsko učinkovitostjo. Prav tako so te naprave hitro dobavljive. Na hišnem sejmu so razstavili stenske modele Prodigy, Aurea in Onnix, ki jih nudijo iz zaloge. Gre za celoto, ki predstavlja zelo kvaliteten produkt, tehnično podkrepljen, dobro garancijo in cenovna dostopnost. Možna pa je tudi povezava na multipli sisteme. V štirih letih odkar imajo v podjetju REAM d.o.o. v ponudbi to špansko blagovno znamko, se je izkazalo, da je kakršnokoli kvalitativno podcenjevanje te znamke več kot zaman, saj je upravičila njihovo zaupanje. V podjetju pravijo, da so ponosni, da so izbrali to znamko za distribuiranje na slovenskem trgu in da je to še ena izmed uspešnih zgodb.

Pri blagovni znamki Kaysun Frigicoll gre za zelo kvalitetne klimatske naprave in sisteme, omogoča pa enostavno montažo ter vzdrževanje.

V podjetju REAM boste pred nakupom dobili koristne in prave in informacije

Ker spada nakup klimatske naprave ali toplotne črpalke med preudarne, je prav, da pred nakupom zberete koristne in prave informacije o kakovostnih proizvodih, v katere investirate na dolgi rok. V podjetju REAM d.o.o. na Špruhi 19 v Trzinu so vam na voljo vsak delavnik med 8.00 in 16.00.

Ponudbo klima naprav in toplotnih črpalk si lahko ogledate tudi na njihovi spletni strani. V času delovnega časa jih lahko pokličete tudi na telefonsko številko 01 5637 057 ali pa jih kontaktirajte na e-naslovu info@ream.si.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar; Video: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi