Zbirka najlepših voščil za različne priložnosti

Je pred vami poseben dogodek ali praznovanje? Poleg nakupa primernega darila za to priložnost je tukaj še skoraj obvezna čestitka oz. vaše osebno voščilo ali posvetilo tej posebni osebi. S čestitkami ne izražamo samo dobrih želja, temveč tudi pozornost, ljubezen in povezanost. Besede imajo izjemno moč, zato je pomembno, da izberemo prave. Preberite vse, kaj morate vedeti o pisanju čestitk, če potrebujete malo pomoči, pa vam pomaga zbirka najlepših voščil za različne priložnosti.

Pisanje verzov ima več namenov

Pisanje čestitk in verzov ob različnih priložnostih ima več namenov. So način, s katerim izražamo čustva in ljubezen do posameznika; so sporočila, s katerimi izražamo veselje in radost ob posebnih dogodkih in dosežkih; so prenos dobrih želja, tradicije, dajanje utehe in spodbude ter način, za ohranjanje stikov s prijatelji in družino. Skratka, verzi in čestitke so predvsem način izražanja čustev in svojih misli oz. želja v različnih življenjskih situacijah.

Kako pisati voščilnice?

Pisanje čestitk in verzov ne kaže samo naše pozornosti do drugih, temveč tudi na naše izražanje in pravopis. Največkrat nam zagodejo imena praznikov (praznike pišemo z malo začetnico, razen, če je ime praznika izpeljano iz osebnega imena ali priimka) in postavljanje vejic. Pred pisanjem preverite, kako se napišejo različne besede in ne pozabite na pravilo » pred ki, ko, ker, da, če vejica skače«. Kakorkoli, če pa naredite kakšno napako, pa je to samo osebna nota, na koncu veliko več šteje sam namen kot pa izvedba. Če se le da, voščilnice napišite na roke, lepo in čitljivo, le tako bo izpadlo bolj osebno.

Veseli dogodki, kot so rojstni dnevi, poroke, rojstvo otroka in druga posebna obeležja so odlična priložnost za pisanje čestitke. Vendar, kako začeti in kaj napisati? Začnite z osebnim pozdravom in nagovorom »dragi/a« ter nadaljujte z izražanjem svojih iskrenih želja, ki sovpadajo z dogodkom. Voščilu lahko dodate tudi svojo osebno noto, spomine ali modrosti, ki vas povezuje s slavljencem. Uporabite pozitivno besedišče, uporabite anekdoto, spodbudo ali šalo in najpomembneje, ne pozabite povedati, kako pomembna je ta oseba za vas.

Zbirka najlepših voščil za različne priložnosti

Včasih pri pisanju verzov potrebujemo malo spodbude, še posebej, če se želite izogniti klasičnim in suhoparnim voščilom. Vsak rad prebere kaj več kot samo »vse najboljše«, zato lahko voščilo obogatite s kakšnim verzom, anekdoto ali modrostjo. V pomoč pri pisanju vam lahko pomaga zbirka najlepših čestitk za različne priložnosti, ki so vam lahko v navdih pri pisanju:

Elektronska ali fizična čestitka?

Čeprav se dandanes vse seli na splet in digitalne medije, pa fizična voščila in čestitke še niso šle čisto iz mode. Te največkrat poklanjamo, ko se s slavljencem srečamo v živo ali ob posebnih priložnostih, npr. telegram čestitke ob rojstvu otroka ali žalni verzi in misli ob smrti bližnjega. Ko se odločate, katero obliko boste izbrali, izberite takšno, ki vam je bližje in za katero menite, da je bolj primerna za izbrani dogodek. Navsezadnje največ šteje pozornost, ne glede na to, ali je napisana na kartico ali v obliki SMS sporočila.

Naročnik oglasa: Raptas.si 

 

Tagi