Zanimive lastnosti psov

Psi so res neverjetna in zanimiva bitja. Tisti, ki jih imate doma to že zagotovo veste. Ker pa je danes naša tehnologija tako napredovala in so študije dostopne lahko ugotovimo marsikatero stvar, ki je prej nismo mogli. Danes smo za vas pripravili nekaj neverjetnih lastnosti psov, za katere mogoče še niste vedeli.

Psi imajo občutek za čas. Nekatere študije so dokazale, da pes zazna razliko med eno uro ali pet ur. Tako naj bi lahko napovedovali dogodke kot je čas za sprehod ali čas za hrano.

Vaš pes je tako pameten kot dvoletni otrok. Ste se kdaj vprašali zakaj ima dvoletni otrok posebno vez z družinskim psom? V tej starosti naj bi znali govoriti isti jezik. Sporazumevala naj bi se s približno 250 besed in kretenj.

Vir: acvo.org

Pes je resnično lahko ljubosumen. Študija na UCSD trdi, da naj bi bil pes res lahko ljubosumen, ko kažete naklonjenost drugemu bitju.

Pes lahko zavoha vaše občutke. Ker imajo psi tako dobro razvit voh, naj bi lahko zavohali vaše počutje.

Pes spi zvit v ”klopčič”. Ste se kdaj vprašali zakaj vaš pes spi zvit v ”klopčič”? To naj bi povzročal nagon, ker se tako med spanjem grejejo in ščitijo svoje vitalne organe.

Vir: thedrakecenter.com

Vir: sundaypost.com

Pes nikoli ne razmišlja o svojih dejanjih. Dela preprosto tisto, kar se mu zdi prav.
Barbara Kingsolver

Avtor: Karin Božič Zupančič

 

Tagi