Zakaj psi jedo travo?

Ste se kdaj vprašali zakaj vaš pes je travo? To početje načeloma ni škodljivo, ampak vseeno to ni dobro popolnoma zignorirati in označiti za razvado. 

Razlogov, da pes uživa hrano je lahko veliko. Če bomo svojega psa natančno opazovali pa lahko hitro ugotovimo kaj je namen tega početja.

Vetrovi, napihnjenost in težave z želodcem

Pes nagonsko ve, da če bo jedel travo bo temu sledilo bruhanje. Zato se na tak način skuša znebiti želodčne vsebine, ki mu ne ustreza. Lahko je razlog tudi v tem, da ga določena hrana napihne in si s tem početjem želi olajšati neprijetne posledice.

Ko ga muči katera od zgoraj napisanih težav, nič kaj ne izbira katero travo bo pojedel, ampak poje katerokoli. Ko se to ne dogaja pogosto, ni s tem nič narobe. Če pa postane navada je dobro preveriti njegovo zdravstveno stanje.

Vir: pets.webmd.com

Pomanjkanje snovi v prehrani

Svojega psa lahko hranimo s še tako kvalitetno hrano pa mu lahko primanjkuje kaj. Če pes vsakodnevno grizlja travo v manjših količinah, to lahko kaže na to, da psu v njegovi hrani primanjkuje vlaknin. To teorijo enostavno lahko preverimo na način, da psu dodamo v prehrano več vlaknin.

Če pes izbira travo in ni dobra prav vsaka to lahko nakazuje, da išče pravo za svoje trenutno razpoloženje. V travi najdemo klorofil, fitohranila in druge vitamine, minerale ter encime. Tako si pes sam pomaga, ko mu manjka določeno hranilo. Tako početje dovolite in omogočite, da si pes izbere tisto pravo travo, ki jo potrebuje.

Vir: countryliving.com

Kdaj je čas za paniko?

To da pes je travo, načeloma ni nevarno. Vendar, če to počne zelo intenzivno in dlje časa je priporočljivo, da ugotovimo kaj nam pes sporoča. Lahko, da mu enostavno ne ustreza hrana s katero ga hranimo.

Če našega psa hranimo s svežo prehrano, nekateri strokovnjaki priporočajo, da naredimo kuro s probiotiki za pse ali prebavnimi encimi, ki so primerno izbrani.

Priporočljivo pa je tudi, če se pes prekomerno nažira s travo, da poiščete pomoč strokovnjaka, ki vam bo sestavil jedilnik.

Vir: zdravahranazapse.si

Ljudje merijo velikost vašega srca glede na odnos, ki ga imate do vašega psa.
– Charles F. Duran

Avtor: Karin Božič Zupančič

Tagi