Začela se je uradna sezona nošenja slamnikov

Če ste se še do sedaj obotavljali ali bi si ga poveznili na glavo in si z njim pred sončno pripeko zaščitili svojo glavo, sedaj ni več nobenih zadržkov, da tega ne storite, saj se je danes točno ob 12. uri pričela uradna sezona nošenja slamnikov. Slavnostno odprtje začetka sezone nošenja slamnikov je potekalo na tradicionalnem slamnikarskem sejmu v Slamnikarskem parku v Domžalah, sezono nošenja slamnikov so odprli podžupanja Občine Domžale mag. Renata Kosec, direktorica Kulturnega doma Franca Bernika Domžale Cveta Zalokar in »ambasador slamnikarstva« dr. Noah Charney v spremstvu otrok iz Vrtca Urša

V Slamnikarskem parku v Domžalah danes poteka 7. slamnikarski sejem, katerega rdeča nit je slama in vse kar je povezano s slamo. Poleg predstavitve slamnikarstva in slamnikarskih izdelkov domačih in tudi tujih razstavljavcev, domačih rokodelskih izdelkov in izdelkov iz naravnih materialov, poteka tudi pester spremljevalni program z različnimi glasbenimi, plesnimi in pevskimi nastopi domžalskih skupin, z rokodelskimi prikazi, vodenimi ogledi, animacijami za otroke in modno revijo. Prireditev se bo v popoldanskih urah zaključila s Srečanjem pihalnih orkestrov Gorenjske.

Točno ob 12.00 uri je na prizorišču Slamnikarskega sejma potekalo uradno odprtje nošenja slamnikov, ki sta jo z direktorico Kulturnega doma Franca Bernika Domžale Cveto Zalokar odprla podžupanja Občine Domžale mag. Renata Kosec in »ambasador slamnikarstva« dr. Noah Charney. Slamnika, ki sta si ju poveznila na glavo, so jima izročili otroci iz vrtca Urša, ki so se s slamniki predstavili na modni reviji.

Ker je poletje tik pred vrati, vročina pa že kaže svoje zobe, je odprtje nošenja slamnikov več kot dobrodošlo. Torej, le poveznite si na glavo svoj slamnik, da vas bo čuval pred pripeko. Če pa še nimate svojega slamnika, je danes idealna prilika, da enega posvojite, saj ga lahko kupite na slamnikarskem sejmu, ki bo trajal vse do 17. ure popoldan, ko bodo po parku zadoneli zadnji zvoki iz pihal pihalnih orkestrov.

Več o dogajanju na 7. slamnikarskem sejmu, si boste na našem portalu lahko prebrali jutri.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar

 

Tagi