Za veseljačenje in popivanje izbrali kar domžalske poslovilne vežice

Na našem portalu smo že večkrat pisali o neredu, ki ga nekateri posamezniki oziroma skupine puščajo na nekaterih lokacijah, največkrat na rekreacijski osi ob reki Kamniški Bistrici, kjer se v zavetju noči predajajo veseljačenju oziroma popivanju. In če se v zavetju noči marsikaj ne vidi, pa se ob prvem svitu prikaže marsikaj. Največkrat so to odpadki, ki so razmetani naokoli, kljub temu, da so na voljo številni koši za odpadke. Nemalokrat pa so tudi poškodovane klopi in mize ter še kakšni rekviziti, ki so namenjeni popotnikom ob reki.

Tokratna slika nereda, ki je nastala v noči iz minule sobote na nedeljo, pa ni iz zelene rekreacijske osi, temveč iz domžalskih poslovilnih vežic, ki vsi dobro vemo, čemu so namenjene. Park ob novih nadstrešnicah pri poslovilnih vežicah je v prvi vrsti namenjen vsem, ki se prihajajo posloviti od pokojnih in jih pospremiti na zadnjo pot. Ob zavetju mogočnih dreves, ki v teh vročih dneh ponujajo senco, pa se tam ustavi in za krajši čas usede tudi kakšen obiskovalec domžalskega pokopališča.

Fotografije nereda, ki je ostal pri poslovilnih vežicah nam je posredovala naša bralka, ki je nered opazila ob obisku pokopališča. Povedala, da je bilo več kot očitno, da je imela mladina v noči iz sobote na nedeljo tam zabavo, za njimi pa je ostalo tako, kot vidite na fotografijah. »Tam kjer se osel valja, dlako pusti,« je bralka zapisala ob fotografijah ter še dodala, da naj se starši malo vprašajo, kje in kaj počnejo njihovi otroci.

Vse kar je naša bralka zapisala, vsekakor drži. Ob obisku nekaterih objektov in prostorov, zaradi namenov, ki jim služijo, tam veljajo posebna pravila obnašanja, tudi če niso izrecno napisana. V omenjenem primeru gre za poslovilni objekt, kjer se poslovimo od pokojnih sorodnikov, prijateljev, znancev in jih od tam pospremimo na zadnjo pot.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: bralka

Tagi