Za vedno se je poslovil Stane Kovač – Kebrov Stane

Vsi, ki smo poznali Staneta Kovača – Kebrovega Staneta iz Domžal, nas je danes zjutraj presenetila in zelo užalostila novica, da se je Stane za vedno poslovil od nas. Bolezen, s katero se je Stane boril v zadnjem obdobju, je bila močnejša, zaradi nje je v 56. letu zaspal za vedno. Kljub bolezni, ki ga je pestila je imel Stane še veliko načrtov v prihodnosti, ki pa jih žal zaradi prezgodnje smrti ne bo mogel uresničiti.

Znani Domžalčan Stane Kovač – Kebrov Stane prihaja iz najstarejše domžalske gostilne, ki jo je vodil v zadnjih letih. Pri delu, ki ga je gostilni vedno veliko, so mu pomagali domači, od njegove žene Irene, do njunih petih otrok. Stane pa ni bil predan samo domači gostilni, ves čas je bil družbeno aktiven na številnih področjih. Dolga leta je deloval v Prostovoljnem gasilskem društvu Domžale-mesto, katerega predsednik je bil vrsto let. Zadnjih pet let pa je bil na čelu vseh domžalskih gasilcev, saj je opravljal funkcijo predsednika Gasilske zveze Domžale. Ravno v prihodnjih dneh je bila načrtovana Skupščina gasilske zveze Domžale, na kateri je Stane nameraval kandidirati za predsednika v prihodnjem petletnem mandatu. Pri svoji odločitvi pa je imel vso podporo s strani gasilskih društev, ki so vključene v GZ Domžale. Aktiven je bil tudi na Obrtno-podjetniški zbornici Domžale, deloval pa je tudi kot svetnik v Občinskem svetu Občine Domžale, v katerega je bil izvoljen za na Listi Tonija Dragarja. Pri opravljanju njegove svetniške funkcije ga je vodila odgovornost in delovanje za boljši družbeni standard prebivalcev v naši občini.

Po naravi je bil Stane vesten in odločen, odločitve pa je sprejemal odgovorno in gospodarno. Pri vseh svojih obveznostih mu ni ostalo kaj dosti prostega časa, a ga je tudi našel za hobije. Bil je naklonjen različnim športnim dejavnostim, najbolj pa je užival v hokeju in smučanju. Bil je tudi prijeten sogovornik, saj je za sogovornika vedno našel lepo in spodbudno besedo. Tudi sam sem mu vedno z veseljem prisluhnil, njegov nasvet pa bil zame vedno zelo dragocen. Stane je bil človek na mestu, z njegovim slovesom pa smo v Domžalah izgubili dragocenega človeka in dobrega prijatelja!

Žalna seja bo v petek, 9. marca 2018 ob 16. uri v sejni sobi Občine Domžale. Pogreb pokojnega Staneta Kovača bo v soboto, 10. marca 2018, ob 15. uri na domžalskem pokopališču. Žara bo na dan pogreba od 8. ure naprej v poslovilni vežici v Domžalah.

Stane počivaj v miru! Naj ti bo lahka slovenska zemlja. V svojem imenu in v imenu našega uredništva njegovim svojcem izrekam iskreno sožalje!

Miha Ulčar

 

Tagi