Za svoj med mladi domžalski čebelar Jure Andrejka prejel zlato in srebrno priznanje

Meseca julija smo na našem portalu objavili članek o študentu gozdarstva Juretu Andrejki iz Rodice, ki je prehodil pot od Rodice do Pirana, s tem pa je izpolnil svojo novoletno zaobljubo, ki sicer ni bila edina njegova novoletna zaobljuba, je bila pa ena izmed večjih. Ker je Jure človek, ki ne miruje, zelo rad pa je v naravi, je tudi njegov hobi povezan z naravo, natančneje s čebelami oziroma čebelarjenjem. Da je pri tem z vsem svojim srcem, pričata dve nagradi, ki ju je od Čebelarske zveze Gorenjske prejel za svoj med.

Jureta Andrejko zanima narava in vse kar je povezano z njo. Zaradi tega se je pred leti odločil tudi za čebelarjenje, kot mladi čebelar pa deluje v Čebelarskem društvu Domžale. Doma na Rodici sicer nima čebel, jih ima pa pri babici v Kresnicah. Letos avgusta je svoj med oddal v analizo ter ga prijavil na ocenjevanje medu, ki je potekalo v organizaciji Čebelarske zveze Gorenjske. V soboto, 22. septembra 2018, je v Lescah potekala razglasitev rezultatov in podelitev priznanj. Da mladi čebelar čebelari uspešno, pričata kar dve priznanji, ki ju je prejel. Med vsemi čebelarji, ki so na oddali svoj med v ocenjevanje Čebelarski zvezi Gorenjske, je Jure za kostanjev med prejel zlato priznanje, za cvetlični med pa srebrno priznanje.

Ob tem je tudi izvedel, da je kot najmlajši čebelar prejel zlato priznanje na ocenjevanju medu v Sloveniji, na kar je izredno ponosen. Bodo pa priznanja zagotovo dodatna motivacija za njegovo čebelarjenje v prihodnosti.

Juretu čestitamo za laskava priznanja, ki ju je prijel za njegov med. Naj medi!

Miha Ulčar; Foto: arhiv Jureta Andrejke

Komentarji uporabnikov
Tagi