Za nami sta že dva uspešna brezplačna podjetniška zajtrka “Za vas, podjetniki”

V sredo, 17. februarja 2021, se je na spletni platformi ZOOM odvil že drugi podjetniški zajtrk »Za vas, podjetniki« iz niza šestih brezplačnih podjetniških zajtrkov. Odvijajo se v sklopu operacij LAS za mesto in vas, tokratni z naslovom »Postavite tarčo na trg in merite rezultate«.

Partnerji v projektu, GZS Zbornica osrednjeslovenske regije, Društvo AIA – Mladinski center Mengeš in Cene Štupar – CILJ, smo gostili župana Občine Trzin, Petra Ložarja, ki je poudaril, da si je tudi sam zamislil delovanje občinske uprave po vzoru podjetja in izpostavil, da je sodelovanje med podjetniki in občinsko upravo ključno za napredek celotne občine. Poleg tega je občina Trzin najbolj razvita občina v Sloveniji in kar je zelo pohvalno ni zadolžena. Izrazil je podporo projektu, saj tudi njihova občina sodeluje v številnih evropskih projektih, ki so pripomogli k njenemu razvoju.

Poleg župana smo gostili ga. Urško Jež, Transformation Lighthouse, d.o.o., g. Jureta Tomca, JT Business Development, Cresco Innovation Slovenia in Poslovni angeli Slovenije, g. Ninoslava Pavkova, Dormeo in prof. dr. Majo Konečnik s Katedre za podjetništvo Ekonomske fakultete Ljubljana.

Gostje so delili svoje podjetniške zgodbe in pri tematiki trženja izpostavili, da se same zakonitosti trženja niso toliko spremenile, kot so se spremenili kanali trženja na katere morajo biti podjetniki pozorni. Če želimo uspeti moramo biti pripravljeni slišati konstruktivno kritiko in nenehno preverjati stanje na trgu. Postaviti si je potrebno jasne cilje ter jih zasledovati, hkrati pa biti pozoren tudi na konkurenco. Pomembno je tudi, da nenehno spremljamo svetovne trende, da pravočasno prilagajamo svoje poslovanje. Vsi sogovorniki pa so se strinjali, da kljub vsej digitalizaciji še vedno posel gradimo ljudje, tako je potrebno v prvi vrsti poskrbeti za svoje zaposlene, mrežo svojih partnerjev in kupce. Tako s korektno komunikacijo, kakor tudi s povezovanjem, saj je pravzaprav naša socialna mreža, ki jo ustvarimo, poleg kakovostnega produkta ali storitve, ključen faktor za uspeh.

Prvi zajtrk je potekal teden dni nazaj in je bil namenjen postavljanju podjetniških ciljev. Župan Občine Domžale Toni Dragar je poudaril, da je sodelovanje v podjetniškem ekosistemu ključnega pomena. Izpostavil je, da je trenutno domžalskim podjetnikom na voljo tudi Javni razpis za posojila s subvencionirano obrestno mero za spodbujanje razvoja podjetništva v občini Domžale za leto 2021, v višini 1.500.000,00 EUR razpisane vsote posojil.

Podjetniški gostje g. Vinko Juhart, JUVI d.o.o., mag. Mojca Šimnic Šolinc, direktorica Tosame, ga. Vesna Goršek iz Društva Verjamem vate in red. prof. dr. Mateja Drnovšek s Katedre za podjetništvo Ekonomske fakultete Ljubljana, pa so poudarili da podjetnike povezuje strast do svojega dela, ki preraste v osebno poslanstvo. Poleg tega je nujno, da so v podjetju jasno opredeljene in razmejene funkcije, prav tako pa je ključno postavljanje ciljev, ki predstavljajo zemljevid za razvoj organizacije in za pridobivanje povratne informacije ali smo prispeli na zastavljeni cilj. Izpostavili so tudi disciplino, srčnost ter gradnjo dobrih odnosov znotraj svojih podjetij in poslovnimi partnerji, kar nas celostno pripelje do želenih rezultatov.

Pridružite se nam tudi na naslednjih brezplačnih zajtrkih:

  • Učinkovitost v prodaji – različna orodja – 3.3.2021
  • Socialni mediji in novi trendi komuniciranja – 10.3.2021
  • Finančni prijemi za vsakogar – 17.3.2021
  • Vzvodi poslovnega okolja za vaš uspeh – 24.3.2021

Poleg tega lahko že predhodno označite svoj interes za brezplačno Podjetniško akademijo in Podjetniški inkubator, v okviru katerih boste lahko skupaj s strani izkušenih podjetnikov in mentorjev, ki se dnevno srečujejo s podjetniškimi izzivi, nadgradili svoje podjetniško znanje in poslovanje.

Obvezna predhodna prijava na zajtrke: http://bit.ly/3rFKCdo

Več o projektu si lahko preberete na povezavi tukaj.

Naložbo sofinancira Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni. Projekt se izvaja v okviru LAS Za mesto in vas. Za več informacij obiščite spletni mesti Strukturnih skladov: www.eu-skladi.si ter spletno stran LAS Za mesto in vas: www.las-mestoinvas.si.

Pripravila: Sanda Jerman, Cene Štupar – CILJ

 

Tagi