Z roko v roki nisi sam – Športna sobota na OŠ Preserje pri Radomljah

Šolski sklad Osnovne šole Preserje pri Radomljah je v soboto, 25. maja 2019, priredil 15. dobrodelno prireditev Športna sobota – Z roko v roki nisi sam, na kateri se je z delavnicami in različnimi aktivnostmi predstavilo 42 društev. Na prireditvi so odprli in svojemu namenu predali prenovljeno atletsko stezo, ki sta jo s simboličnim prerezom traku odprla župan Toni Dragar in ravnateljica Ana Nuša Kern. Organizacija Športne sobote je v rokah Šolskega sklada, ki na šoli skrbi za plemenitenje sredstev, ki jih namenjajo socialno šibkim učencem, da se lahko udeležijo nadstandardnega programa šole, kot so tabori in podobno.

Po besedah ravnateljice OŠ Preserje pri Radomljah Ane Nuše Kern so šolske prireditve namenjene seznanjanju širše in lokalne javnosti z delom šole in napredkom učencev. Poleg tega z njimi na kulturen način obeležijo nacionalne praznike in posebne dogodke v življenju šole. Cilj šolskih prireditev je povezovanje z okoljem, izobraževanje okolja o naši kulturni dediščini, seznanjanje z njihovim delom, težavami in uspehi. In ena takih prireditev je tudi Športna sobota, kjer se povežejo starši, učenci in učitelji.

Ob tej priložnosti se ravnateljica zahvaljuje Olgi Šraj Kristan, članici Šolskega sklada, ki je tudi vodila prireditev, kot tudi številnim posameznikom, ki so pomagali pri izvedbi prireditve, katero je v lepem sobotnem dopoldnevu obiskalo veliko število obiskovalcev, ki so obenem pomagali napolniti Šolski sklad.

Na prireditvi sta župan Toni Dragar in ravnateljica Ana Nuša Kern odprla prenovljeno atletsko stezo.

Tekom dopoldneva so se na Športni soboti izvedle številne prireditve in delavnice z bogatim spremljevalnim programom, na katerih so sodelovali učenci in njihovi starši ter učitelji. Da so si obiskovalci lahko malo ogreli dlani, je poskrbela Godba Domžale, ki je v uvodu v Športno soboto igrala po okoliških ulicah ter za konec na samem prireditvenem prostoru, kjer so na njihove takte zaplesale mažoretke. Sledila je jutranja telovadba vseh navzočih, učiteljev, učencev, staršev in krajanov, po odprtju atletske steze, pa je sledil tradicionalni družinski tek okoli šole. Vse zbrane je pozdravila in nagovorila ravnateljica Ana Nuša Kern, nato pa so sledili nastopi različnih društev. Prireditev so popestrili tudi z bogatim srečelovom. Prav tako so predstavili najboljšo športnico in športnika Osnovne šole Preserje pri Radomljah. To sta postala Eva Močnik in Vid Tome.

Na Športni soboti ni manjkalo dogodivščin različnih vrst.

Razburljivo dogajanje z obilico dejavnosti je bilo opazno že na daleč, vendar pa bi se prav lahko primerilo, da bi kdo kaj spregledal. Da se to ni zgodilo, je poskrbel povezovalec Denis Robnik, ki je spretno povezoval dogajanje v nepozabno celoto. Pestro dopoldne je v soncu zasijalo v najsvetlejši možni luči. S prireditvijo, ki je imela dobrodelno rdečo nit, so ponovno dokazali, da z roko v roki res nikoli niso sami. Na ta dan so se čvrsto prepletle roke učencev, učiteljev, staršev, članov Šolskega sklada, predstavnikov klubov, društev in krajanov. Verjamemo, da bo ta preplet trden vse do naslednje športne sobote. In mi se je že veselimo.

Več fotoutrinkov s prireditve si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi