Vse, kar je potrebno vedeti, ko oddajate obrazec za ogled škode

Obrazec je namenjen občanom, ki so v neurju s točo utrpeli škodo na objektih. Občinska komisija za ocenjevanje škode bo s svojim delom pričela že v naslednjih dneh in preverila vse objekte, katerih lastniki so oddali obrazec za prijavo škode. Komisijo sestavljajo člani iz gradbene stroke, uradniki iz občinske uprave ter posamezni pripadniki, ki so vključeni v Sistem zaščite in reševanja Občine Domžale. 

Pri tem na Občini Domžale posebej poudarjajo, da je naloga lokalne skupnosti zgolj ta, da preko občinske komisije popiše škodo na objektih, torej zbere podatke, ki jih bodo vnesli v aplikacijo. O tem, kdo je upravičen do povračila in v kakšni višini pa odloča izključno država oziroma pristojno ministrstvo.

Škoda po neurjih s poplavami in točami je bila v dveh dneh zabeležena v 39 občinah, na podlagi tega bo država določila višino morebitne pomoči ter delež, ki bi ga prejeli posamezniki, ki so v nesreči utrpeli škodo.

Obrazec za prijavo škode lahko oddate vsi, tudi tisti, ki ste škodo prijavili pri matični zavarovalnici. Občane naprošajo tudi, da k vlogi priložijo fotografije, v kolikor z njimi razpolagajo. Obrazec si lahko prenesete tukaj. Rok za oddajo obrazca je 14. avgusta 2020.

Karin Božič Zupančič; Foto: Občina Domžale

Tagi