Veterinarske ambulante omejujejo poslovanje

Strah pred koronavirusom se stopnjuje, zato tudi veterinarske ambulante omejujejo svoje delovanje. Iz Veterinarske zbornice Slovenije pozivajo vse lastnike domačih živali, da naj za preprečevanje neželenih zapletov, katerih posledica so tudi poškodbe živali, posvetijo več pozornosti varnosti živali in dodatno pazijo na svoje ljubljence.

Trenutne razmere in vreme, kar kličejo po dodatnih sprehodih. Bodite pozorni, saj so v tem obdobju prisotne gonitve, zaradi katerih vam pes lahko pobegne. Zaposleni iz Veterinarske zbornice Slovenije svetujejo, naj lastniki svojih psov ne spuščajo s povodcev. S tem bi lahko preprečili marsikateri konflikt ali poškodbo. Psi naj se med seboj ne družijo in igrajo.

V zavetiščih za zapuščene živali trenutno izvajajo le najnujnejše odlove in oskrbe zapuščenih živali. Prav tako je priporočljivo, da je na ovratnici psa zabeležen njihov kontakt. Lastnikom svetujejo, če pogrešajo svojo žival, naj to čim hitreje prijavijo pristojnem zavetišču. Najditelji živali, ne vozite psov in mačk neposredno v zavetišče, ampak zavetišče najprej obvestite o najdbi, da lahko preverijo, če je le-ta pogrešana. Morda je skrbnik živali le korak ali dva stran. Če ima pes ovratnico, naj preverijo, ali je na njej zapisan kontakt skrbnika. Tudi skrbnikom mačk se priporoča, da mačk ne spuščajo brez nadzora. Za Domžale in okolico je pristojno Zavetišče Horjul.

Z upoštevanjem priporočil bodo slovenska zavetišča manj obremenjena.

Avtor: Karin Božič Zupančič; Foto: plateauveterinary.net

 

Tagi